Skocz do zawartości

Bmw e34 88r brak iskry i nie działa pompa paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Jako że to mój 1post to witam wszystkich forumowiczów!! ;-)

A więc mam problem bo przekładałem silnik do mojej Bmw która przed przełożeniem miała 2,5l silnik benzyna 12v, a teraz mam włożony silnik 2,0l benzyna też 12v. I mam następujący problem podłączyłem wszystko i nie miałem prądu w kostce która jest przy pompie paliwa oraz brak prądu na bezpieczniku nr11 który jest od pompy paliwa. A w późniejszym czsie jeszcze okazało się że nie ma iskry. Przed przełożeniem stary silnik odpalał (bo grzał się) i wszystko chodziło. Ten nowy ma problemy.

Aha jest też podłączona instalacja gazowa(firma jakaś na B..)

Więc czy może miał by ktoś zdjęcie jak te kostki do silnika po podłaczać bo już dosłownie mi ręce odpadaja ;-(

Pozdrawiam i proszę o pomoc...

Opublikowano

A czy po przekręceniu stacyjki palą Ci się wszystkie kontrolki?

CVzy pracuje rozrusznik?

Poszukaj czy główny przewód plusowy wychodzący z klemy nie jest gdzieś naderwany.

Troszkę słabo sprecyzowałeś co sprawdzaiłeś.

Mogła paść cewka i pompa paliwa zarazem.

Opisz dokładnie co to za wtyczka i gdzie ona się znajduje.

Instalacje LPG masz ze starego silnika czy dostałeś z tym 2.0 12V?

Opublikowano

Witam! I zgóry dzieki za jakiś odzew ;-) Więc sprawdzałem pompe paliwa na krótko i wszytsko działa. Kontrolki działają także wszystkie. Pompa chyba od gazu bo jest takie coś zamontowane i chodzi po przekręceniu kluczyka. Od bezpiecznika #11 (który wg. schematu jest prowadzony do pompy paliwa) są inne kable ząłożone niż w schemacie i sądze że jest to pewnie związane z gazem. Instalacje mam z tego 2,5l v12, ale także i cały osprzęt i wszystko zostało właśnie od tego 2,5l. przełożyłem tylko silnik. Już zamieniałem aparat zapłonowy na rozrządzie. Nie wiem czy nie zacząć szukania przyczyny dlaczego nie ma iskry czy od pompy? bo czy zapłon nie jest powiązany ściśle z pompą paliwa?

Rozrusznik chodzi.

Aha zauważyłem takie zjawisko że wskazówka od temperatury mi sie podnośi po przekreceniu kluczyka w stacyjce ale podniesie sie z jakiś 1cm i tak toi cały czas. Pozdrawiam!

Pozdrawiam proszę o odp

Goku54 :modlitwa:

Opublikowano
Skoro pompa paliwa działa po przekręceniu kluczyka to skup się na czujniku położenia wału lub jego połączeniu on odpowiada za iskrę i pracę pompy od momentu kiedy kręcisz rozrusznikiem. Odnośnie wskażnika temperatury to wydaje mi się że zamieniłeś kostki od czujników przy termostacie jeden czujnik jest dla sterownika drugi dla wskażnika zamień miejscami.