Skocz do zawartości

Automatyczne wycieraczki - usterka? (Wady i Zalety)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Doceniam dobrodziejstwo automatycznych wycieraczek przedniej szyby.

Fantastyczna wygoda doboru prędkości i .....

No właśnie, są też wady - lub usterki?

Czasem z uporem maniaka czyści czystą szybę i po 2 minutach przestaje.

Czasem znów pada lekka mżawka a nie reagują. ( prawidłowo-Wyłącznik reaguje na pojawienie się wilgoci na szybie nad czyjnikiem).

Ważne: WYMIENIŁEM niedawno przednią szybę. Mam idealną gładkość.

Mam do Was pytanie - jak to wygląda u Was?

Pozdrawiam :hand:

Opublikowano
Niestety to jest norma z jakością sensora deszczu szczególnie w grupie VAG. Z tych aut którymi jeździłem po deszczu to tylko w nissanie działa to jak powinno.
Opublikowano
Czasem z uporem maniaka czyści czystą szybę i po 2 minutach przestaje.

Czasem znów pada lekka mżawka a nie reagują.

No moze nie az tak zle, ale potwierdzam dziwne zachowanie sie tego systemu. Nie bardzo tez reaguje na regulacje czulosci. Moze mam cos skopane?

Najbardziej wkurza mnie niestartowanie, gdy czasami na szybie sa juz grube krople. To machanie po juz suchej szybie jeszcze da sie przezyc. Zwykle sa to ze trzy machniecia.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano
czy ja wiem. Ja mam szybe oryginalną od nowości(choć ma od kamyczków dwie centki) czujniczek działa prawidłowo reaguje na regulacje również bardzo dobrze. moze czujnik się przybródził przy wymianie szyby?
Opublikowano

ogólnie życzyłbym sobie większej rozpiętości regulacji

hej

bicker co znaczy reaguje bardzo dobrze

i jeszcze jedno jak wam działa pogłaśnianie radia (speed volume) przy przyśpieszaniu

Opublikowano
mnie czujnik deszczu działa dobrze, tylko wycieraczki zgrzypią, ale nowe już mam w bagażniku (ASO). Wolałbym ich na zimę nie zakładać i jakoś przetrzymać do wiosny, ale zobaczymy bo to jednak wkurzające.
PawełH
Opublikowano
ogólnie życzyłbym sobie większej rozpiętości regulacji

hej

bicker co znaczy reaguje bardzo dobrze

i jeszcze jedno jak wam działa pogłaśnianie radia (speed volume) przy przyśpieszaniu

U mnie też z tym czujnikiem pojawiają się zwisy(błędy).

Podgłaśnianie działa super - tym bardziej, że można wyregulować szybkość narastania dźwięku.

Opublikowano
Jak juz mowa o dodatkach to jak wam sie sprawuje automatyczny tempomat lub w nowszych wersjach stop&go system?

Witam!

No weź Jeromer nie wkurzaj ludzi takim zapytaniem. O nowej wersji E60 (pomimo narzekań na starą) to tu się jeszcze w większoścoi marzy, he he. :lol:

No gratuluję :cool2: i zazdroszczę ale też poczekam, może oprócz Ciebie ktoś jeszcze ma.

Pozdrawiam. :hand:

Opublikowano

U mnie działa. Jak np jade 60 km/h i przyspiesze do 120 to słychać różnice. Mam ustawione na połowie w menu speed volume.

Pozdrawiam

Opublikowano

Czujnik deszczu standard, robi czasem dobrze, jednak zwykle jak chce, czyli wlacza sie za pozno i szura po suchym. Szczerze mowiac, to stary system programowania recznego, jakie byl w E32 i E34 byl O NIEBO lepszy.

Jak juz o radiu: czy mi sie zdaje czy w E39 mam zglasnienie zalezne od predkosci? Zauwazylem 2 progi, Dobrze slysze?

(OO=[][]=OO)