Skocz do zawartości

Historia auta z vinu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy jeżeli zadzwonię do serwisu bmw i podam numer vin interesującego mnie egzemplarza to bez problemu dostanę jego historię? Chodzi mi głównie o potwierdzenie przebiegu. A co jeżeli auto jest np.z innego kraju?

Opublikowano

Witam.Podasz Cvin i prześla Ci faxem wyposażenie i sczegółowe dane auta.Historie to Ci podadzą tylko naprawy gwarancyjne i przy jakim przebiegu były wykonywane ew.po gwarancyjne jeśli były wykonywane.

Nawet jeśli auto jest zza granicy.

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Nie licz na to że ktoś poda ci takie dane na telefon.
Opublikowano
oraz bierz pod uwage, ze np historii auta z Francji nie sprawdzisz w ASO w Polsce
Opublikowano

Faxem prześlą.Mi to sami zaproponowali :mrgreen: .

oraz bierz pod uwage, ze np historii auta z Francji nie sprawdzisz w ASO w Polsce

Ale z reichu już tak.

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano

sprawdzisz historie auta z calej Europy - pod warunkiem, ze bylo serwisowane w ASO. Zdarza sie tak, nawet na bogatym i zgnilym Zachodzie, ze wlasciciel nie serwisuje aut w ASO i wtedy niestety klops.

Nie zawsze tez uda Ci sie uzyskac taka historie przez telefon. Ja mialem kilka razy sytuacje, ze w serwisie powiedziano mi, ze dopiero jak dostarcze oryginal lub kopie dowodu rejestracyjnego to podadza mi cala historie faxem lub w inny sposob. Teraz po prostu wiem, do ktorego serwisanta nie dzwonic ;)

Sposob jest bardzo pomocny bo smiech mnie bierze, jak sie czyta ogloszenia w PL - auta ktore maja ok 10 lat i zadne z nich nie ma przebiegu wiekszego niz 200tys, a jak szukasz w niemczech to sie okazuje, ze takie auta prawie nigdy nie maja mniej niz 200tys. Ostatnio znalazlem ciekawe auto chyba na allegro, spelnialo moje wymagania chyba wszystkie, w opisie 189tys. km, poprosilem sprzedajacego o VIN, dzwonie do serwisu a tam sie okazuje, ze w 2006 r. w styczniu auto mialo przeglad przy ponad 260tys. km.

Ja teraz nawet nie jade ogladac auta zanim wlasciciel nie poda VIN i zanim nie sprawdze w ASO, bo to szkoda czasu i pieniedzy

Zycze powodzenia w szukaniu auta bo ja juz szukam kilka miesiecy i coraz bardziej sklaniam sie do tego, zeby jednak samemu sobie przywiezc z zagranicy bo wiekszosc tych w PL to padliny

szukam zadbanej, bezwypadkowej E39 kombi w automacie, z ksenonami, z dużym komputerem najchętniej 528i (ok 30 tys. PLN), 530d, 525d (ok. 40 tys. PLN) z realnym przebiegiem nie wiekszym niz 300 tys. km ;) no i raczej nie z Francji i Włoch ;)
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Mi podali przez telefon gdzie, kiedy i przy jakim przebiegu był robiony ostatni przegląd w Niemczech.

Opublikowano
  • Autor
A czy wystarczy mi 7 ostatnich cyfr vinu czy muszę mieć cały,bo jak napisałem sprzedawcy żeby mi podesłał vin to tylko tyle dostałem?
Opublikowano
A czy wystarczy mi 7 ostatnich cyfr vinu czy muszę mieć cały,bo jak napisałem sprzedawcy żeby mi podesłał vin to tylko tyle dostałem?

w aso BMW ....wystarczy :cool2:

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Mi podali przez telefon gdzie, kiedy i przy jakim przebiegu był robiony ostatni przegląd w Niemczech.

A możesz podać gdzie dzwoniłeś dokładnie?

Opublikowano
Historię serwsiową można sprawdzić tylko tych samochodów które były serwisowane w niemieckich ASO. Inne kraje nie przesyłają danych do ogólnej bazy.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

Opublikowano
Historię serwsiową można sprawdzić tylko tych samochodów które były serwisowane w niemieckich ASO. Inne kraje nie przesyłają danych do ogólnej bazy.

No i wszystko zalezy na kogo sie trafi, bo skoro koledzy mowia ze jest to mozliwe to OK, ja bylem osobisice u Smorawisnkiego i Panowie powiedzieli mi ze nie ma takiej opcji, i ze nic takiego nie jest prowadzone :mad2:

Xdrive

Koder

Opublikowano
No i wszystko zalezy na kogo sie trafi, bo skoro koledzy mowia ze jest to mozliwe to OK, ja bylem osobisice u Smorawisnkiego i Panowie powiedzieli mi ze nie ma takiej opcji, i ze nic takiego nie jest prowadzone

Mi w Inchape powiedzieli to samo, ale całkiem możliwe że im sie nie chce sprawdzac.... :|

http://img214.imageshack.us/img214/7770/z3roadsterturninwheelsln4.gif
Opublikowano
No i wszystko zalezy na kogo sie trafi, bo skoro koledzy mowia ze jest to mozliwe to OK, ja bylem osobisice u Smorawisnkiego i Panowie powiedzieli mi ze nie ma takiej opcji, i ze nic takiego nie jest prowadzone

Mi w Inchape powiedzieli to samo, ale całkiem możliwe że im sie nie chce sprawdzac.... :|

jezeli podales vin auta, ktore nie bylo serwisowane w niemieckich ASO, to mowili prawde, ze nie jest prowadzona taka historia dostepna z poziomu polskiej ASO

Jezeli zas auto odbywalo wizyty w niemieckich ASO BMW to faktycznie im sie nie chcialo ;)

Opublikowano
Jezeli zas auto odbywalo wizyty w niemieckich ASO BMW to faktycznie im sie nie chcialo

Auto przyjechało z niemiec w 2006r... więc im sie nie chciało....

http://img214.imageshack.us/img214/7770/z3roadsterturninwheelsln4.gif
Opublikowano
ja jeszcze nie sprawdzalem auta innego niz z niemiec, ale serwisant powiedzial, ze maja dane z calej Europy, oczywiscie jesli auto bylo serwisowane w ASO BMW i zostalo wprowadzone do systemu
szukam zadbanej, bezwypadkowej E39 kombi w automacie, z ksenonami, z dużym komputerem najchętniej 528i (ok 30 tys. PLN), 530d, 525d (ok. 40 tys. PLN) z realnym przebiegiem nie wiekszym niz 300 tys. km ;) no i raczej nie z Francji i Włoch ;)
Opublikowano
ja jeszcze nie sprawdzalem auta innego niz z niemiec, ale serwisant powiedzial, ze maja dane z calej Europy, oczywiscie jesli auto bylo serwisowane w ASO BMW i zostalo wprowadzone do systemu

to musial byc jakis mlody i naiwny serwisant :wink:

• 7 lat później...
Opublikowano
Witam koledzy mam pytanie jesteście wstanie sprawdzić mi historie auta po vinie? Dokopać się gdzieś do zdjęć?
  • 1 miesiąc temu...