Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pewnie problem z moja e30,W tej chwile jestem w wojsku i auto stoi w garazu(ojciec od czasu do czasu ja odpala itp)ale po pierwszym pzyjezdzie na przepustke zaczeło byc cos nie tak.Mianowicie odpala normalnie ,wyiezdzam z garazu jezdze jest ok ale czasem zaparkuje gdzies na chwile,wracam ja do palenia a ona nic,kreci ale nie odpali,wogole pomby nie słychac zeby chodziła,odczekam jakis czas z godzinke dwie i odpala normalnie CO TO MOZE BYC!!!!!!!!!!!!!!
Opublikowano
Prawdopodobnie pompa paliwowa przy zbiorniku sie zawiesza. musisz sprawdzic to na poczatek. odkrec glowny waz od poliwa przy silniku kiedy niechce zapalic. Zobacz czy pompa podaje paliwko czy nie.;
BMW BardzoMysleWybornie
Opublikowano
wg mnie pompa jest ok bo gdyby ci siadla to wogole juz bys nie odpalil,sprawdz styki...
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano

Z opisu Twojego problemu wynika, że odpala na zimnym, a na ciepłym już nie chce, dobrze zrozumiałem?

Jeśli tak, przyjrzyj się czujnikowi temperatury cieczy chłodzącej. Jak go odpiąłem to właśnie takie objawy miałem - auto paliło na zimnym, a na ciepłym już nie chciało.

Ewentualnie możesz mieć źle wyregulowaną przepustnicę.