Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

dzis rano wychodze z domu, podchodze do samochodu a ten... otwarty! :?

pomyslalem sobie ze albo nie zamknalem, albo, co raczej wydawalo by sie malo prawdopodobne, sam sie otworzyl...

ale nie myslac o tym specjalnie pojechalem do krakowa, tam zostawilem samochod na kilka godzin a gdy wrocilem ten znowu stal otwarty :? :?

wsiadlem do samochodu i wcisnalem bolczyk w drzwiach ryglujac wszystkie drzwi ktore po niespelna dwoch minutach same sie otworzyly i tak w kolko...

nie jestem specem w tej dziedzinie ale odlaczylem jedna wtyczke od modulu centralnego zamka i wpiąłem spowrotem i niby juz sie przez 2 godziny nie otworzyl, moze jakis reset tym sposobem zrobilem albo co nie wiem ale niby pomoglo :wink:

tylko teraz i tak nie mam pewnosci czy moge spac spokojnie czy znowu rano samochod bedzie stał otwarty, mam jednak nadzieje ze jest ok

co Wy o tym myslicie? co moglo byc przyczyna takich cudow?

Opublikowano

Witam.

Sprawdź czy jak zamykasz kluczykiem auto to najpierw jest takie bzzz a potem cypel idzie w dół czy idzie odrazu.Jeśli jest takie bzyczenie oznacza to że siłownik jest już słaby.Ewentualnie może być też cypelek w drzwiach sygnalizujący otwarcie/zamknięcie drzwi wyrobiony-poprostu daje sygnał jakby auto było otwarte.

Pozdrawiam

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
Sprawdź czy jak zamykasz kluczykiem auto to najpierw jest takie bzzz a potem cypel idzie w dół czy idzie odrazu.Jeśli jest takie bzyczenie oznacza to że siłownik jest już słaby.

od razu idzie wszystko na dol wlasnie, nic nie bzyka.

dzieki panowie za rady, zaraz wychodze to sprawdze czy stoi sobie zamkniety czy znowu sie otworzyl :(

jezeli juz jest dobrze, to po prostu to zostawie a jezeli znowu sie otworzy to sprawdze Wasze pomysly :)

Ewentualnie może być też cypelek w drzwiach sygnalizujący otwarcie/zamknięcie drzwi wyrobiony-poprostu daje sygnał jakby auto było otwarte.

aha, to jest mozliwe w sumie bo jeden cypelek sie tak slabo dosc "wsysa".. ale to bylo juz tak odkad pamietam i zawsze bylo ok

ale wstawie komentarz co i jak wieczorkiem

pozdrawiam

Opublikowano

no i dzis rano zastalem samochod elegancko zamkniety tak jak powinno byc, radosc nie trwala zbyt dlugo bo gdy znowu przebywalem w krakowie to juz sie otworzyl przez ten czas :? no i h...j tu chodzi panowie? chcialem odlaczyc modul ale wtedy zauwazylem ze zamkne wszystkie drzwi ale nie te od kierowcy, po prostu zamek wtedy nie reaguje wogole na ruchy kluczyka...

tak czy owak nie bede spal spokojnie, musze sie udac chyba do jakiegos elektronika :idea:

chyba ze znacie jakies jeszcze pomysly jak to naprawic?