Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich !

mam taki problem/dylemat. mieisac temu okazalo sie ze walnely mi poduszki znajdujace sie pod silnikiem (te z przodu). samochod drgal jakby mial goraczke a przy hamowaniu to juz nie mowie. pojechalem do warsztatu i je wymienilem. teraz jest o wiele lepiej, jak hamuje to jest cisza... ale jeszcze drgania silnika przenosza sie na bude zwlaszcza przy szybszym ruszaniu i na zakretach (czyli jak silnik napiera do tylu i na boki). moze to poduszki znajdujace sie przy skrzyni biegow ? ale mechanik je sprawdzil i mowil ze sa dobre. powiedzial mi tez ze te zalozone z przodu sa nowe i zebym troche pojezdzil to powinny sie ulozyc.... ale przejechalem juz ponad 700km i znaczacej poprawy nie odczuwam :( poradzcie mi czy zaryzykowac i wymienic poduszki kolo skrzeni biegow ? czy jeszcze inna droga drgania sie moga przenosic ?

dzieki i pozdrawiam

• Członkowie klubu
Opublikowano

Pewnie ze je wymien, nie sa drogie, o ile pamietam to do mojego tds-a 25 zl/szt. a wchodza dwie. Sam to zrobisz na kanale.

Pozdro - Krzysiek.

P.S. Ale gwarancji na ustanie prblemow nie daje :wink: :lol:

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

Opublikowano
Pewnie ze je wymien, nie sa drogie, o ile pamietam to do mojego tds-a 25 zl/szt. a wchodza dwie.

drogie nie sa, ja za dwie do przodu dalem wiecej, 40zl za sztuke, no ale trzeba zaryzykowac :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

niestety wymiana poduszek pod skrzynia biegów nic nie dala :evil: czy mozliwe jest ze silnik poprostu gdzies przylega do blachy tam gdzie nie powinien ? gdzie moga przenosic sie jeszcze drgania ?

dodam ze przenosza sie one tylko na wolnych obrotach, podczas jazdy na niskich obrotach i podczas przyspieszania i w szczegolnosci jak autko zjedzie z jakiegos spadu (silnik napiera w dol)

prosze o pomoc :modlitwa: