Skocz do zawartości

dwie pompki paliwa w 1,8 i?? o co chodzi??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taki problem i pytranie. podwiesil mi sie prawdopodobnie plywak bo wskazowka paliwa wskazuje juz od 3 dni 15 litrow. Dzis podnioslem tylne siedzenie zeby wyciagnac plywak ale zauwazylem dwa dekle, odkrecilem je i lekko mnie przydkalo. Za strona pasazera pod deklem jest wkrecone cos do baku, wyglada to na pompke bo wychodza przewody od paliwa i sa wpiete 2 wtyczki, natomiast za strona kierowcy tez jest cos wkrecone i tez wychodza przewody paliwowe i jest jedna kostka. Co to jest i dlaczego akurat sa dwa takie gadzety w baku. Dodam ze udalo mi sie naprawic chyba plywak bo na waczanym zaplonie odpielem jedna wtyczke(za pasazerem gdzie sa 2) i nagle wskazowka skoczyla prawie na 30l. wylaczylem zaplon podpielem spowrotem i wskazowka zaczela wskazywac prawie rezerwe, potem zatankowalem i wskazowka znow sie podniosla czyli chyba juz jest oki. ALE...

co to jest czy w baku sa dwie pompki czy jak???

Opublikowano

yhy...wielkie dzieki...

ale jeszcze takie male pytanko..to poco do ctego drugiego samego czyjnika przewody paliwowe?

Opublikowano
yhy...wielkie dzieki...

ale jeszcze takie male pytanko..to poco do ctego drugiego samego czyjnika przewody paliwowe?

Jeśli się nie mylę, a jest to bardzo prawdopodobne, to tak jest po to aby paliwo hulało po tych zbiornikach :mrgreen: