Skocz do zawartości

Listwy boczne w sedanie 2002rok/ malowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
I jeszcze jedno. Ta listewka nad rejestracją, oswietlajaca tablice jest odkrecana?! Planuje malnac w kolorze nadwozia, chce upewnic sie przed działaniami. Z gory dzieki za pomoc. Pozdrawiam. Edytowane przez vtec81
Car Detailing - zrób to z Nami :-)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Listwy boczne są na kołkach (takie bolce z gumkami). Da sie je dość łatwo zdjąć, choć gumki mogą nie przeżyć - tu trzeba się przygotować na koszt ok. 10zł za komplet na 4 drzwi :mrgreen: . A ta listewka nad tablicą przykręcona jest na torxy, bodajże cztery (widać od spodu listwy). Odkręcasz, odłączasz wtyczkę od podświetlenia i listewka zdjęta.
Opublikowano

Zdemontowałem listewki do malowania, przednie, boczne (bede musiał kupic te kapturki za 10zł bo czesc sie zuzyła :) ) i tylnie. wszytsko pieknie ładnie, ale mam dwa problemy :mrgreen:

1.) listewka nad rejestracją ta plastikowa po odkreceniu 4 srubek ładnie schodzi, ale nie w w calości :cry2: jest tam bowiem kostka z przewodami do oświetlenia tablicy rejestracyjnej, idaca po calosci wewnetrznej stronie listewki z kabelkami i nie wiem co zrobic zeby zdemontowac a nie urwac jakiegos ?

2.) podczas demontazu listwki srodkowej tylniej z PDC, do dziurki jednej z czterech :) wpadło mi okablowanie odpowiedzialne za podłaczenie czujnika do wnetrza zderzaka (dodam ze zderzak jest m-pakiet II packstage). Jak sie do niego dostac, zeby nie demontowac zderzaka :mad2: ?

Car Detailing - zrób to z Nami :-)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hehe, widać, że nie tylko ja robię takie akcje:wink:

Co do listewki, ja zaniosłem lakiernikowi i pomalował bez demontażu. Listewkę pewnie można i rozebrać na części pierwsze ale według mnie (i lakiernika z resztą też) trzeba zniszczyć tą uszczelkę widoczną po zdjęciu elementu, a tego ja nie chciałem robić. Maluje się tylko górę, więc nie będzie problemu z pomalowaniem, bez śladów farby na reszcie ustrojstwa.

Jeśli chodzi o PDC, to nie wiem, czy u ciebie będzie tak samo ale ja namierzyłem kable od spodu auta. Mam w garażu kanał, więc jazda na niego, latarka plus długa ręka i jakoś poszło. U mnie wpadły dwie wiązki do środka, jedną wyjąłem z zewnątrz podważając śrubokrętem, a drugą, która wpadła głębiej w sposób opisany powyżej.

Może ktoś jeszcze kombinował przy czujnikach, to pomoże bardziej. Powodzenia w pracach.