Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale moim zdanie te E30 316 tak mają, u mnie w tym okresie zimowym, temperatura silnika zawsze jest między pierwszą, a środkową wskazówką. Latem jest na środku w pionie...

A przydałoby się, aby tak zimą też było.

Spróbuje też zakryć nerki....

BMW wieczna miłość...
Opublikowano

po swietach wezme sie za sprawdzenie termostatu, jak okaże sie ze jest ok( w co wątpie) to cos innego bede kombinował z przysłanianiem cłodnicy lub nerek

Moja siora ma to samo w seicento :D

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano

Ja dzis wymieniłem termostat no i wszystko już jest OKi. Wystarczy 3 km i już wskazówka w pionie . Termostat kupiłem jakis zamiennik za 32zł jakiej francuzkiej firmy.

Sprawdzałem obydwa przed monatżem i okazało sie ze stary po pierwsze nie domykał sie , a po drugie o wiele wczesniej niż nowy sie otwierał.

Już nie bede marzł!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Czas wziąć sie za seicento siostry :D

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

witajcie....

jestem "po" tym samym problemie...

mój tds nagrzewał się do 1 białej kreski... a powinno być baczność.. czyli na środku...

kupiłem oryginalny (!!!) termostat, wymieniłem i.... jest tak jak powinno być!

wskazówka stoi idealnie na środku - a grzanie w aucie super....

no i co mi się jeszcze spodobało to zero problemów z odpowietrzeniem układu tds... nie tak jak w moim poprzednim 2,0 24v.....

pozdrawiam i polecam oryginalny termostat......

Opublikowano

Odpowietrzony układ ze sprawnym termostatem nagrzewa się b.szybko, u mnie po jakichś 5-7 min. jazdy, niezależnie od temperatury zewnętrznej. Wskazówka czesem staje o własną grubość za pionem, i to na pewno nic nie szkodzi. Z doświadczenia własnego i innych wiem, że np w e30 luzuje się często wskaźnik, brakuje mu masy i się niepotrzebnie wychyla.

pzd.