Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie.

Mam przednie lampy: xenon z ringami

Przekręciłem regulację kluczem, i cosik tryknęło...., i wkład lampy dodstał pokaźnego luzu, po rozebraniu okazało się że popękały plastiki poprzez które reguluje się lampy. W serwisie nie spotkali się z takim problemem. A zestaw naprawczy jest tylko do starych lamp-znaczy zwykłych

Moje pytanie brzmi, czy ktoś może mi powiedzieć czy mechanizm regulacji w zwykłych lampach i xenonach czymś się różni, bo jeśli nie to kupię ten zestaw naprawczy i po problemie.

Z góry thx.

Opublikowano
witam!! masz problem ten zestaw nie pasuje do twojego bmw jesli masz po liifcie. Podobno ktos przerabia te cholerne plastiki ale nie mam pojecia jak i gdzie. mam ten sam problem w lewej lampie i szukam kogos kto to naprawi najlepiej okolice lublina.
Opublikowano

sądząc z opisu kolega ma auto sprzed liftu (528i), więc nie powinno być z tym problemu, rozbierasz lampy i wymieniasz plastiki, jest do raczej spotykana usterka, już kilka razy było o tym na forum

gorzej gdy masz założone lampy z modelu po liftingowego, np takie z ringami, te są ponoć nierozbieralne

Opublikowano

dzięki za odzew.

no autko mam sprzed liftu, ale lampy 2005r. W serwisie też mówili że są nierozbieralne., a kolega w warsztacie podgrzał plastiki i klej odpuścił. Pytam czy ktoś może sie orientuje, czy jak kupię ten zestaw naprawczy w aso(a on jest do lamp sprzed liftu) to czy mi przypasi?????????

Opublikowano
ciekawe jak ktoś przerabia te plastiki? te moje lampy są 2005, ale model do e-39! może ktoś ma jakieś schematy żeby porównać te różnice sprzed i po lifcie???
Opublikowano
Na forum był gdzieś post, w którym ktoś mowił, że podobno są jakieś warsztaty, które podklejają to. Tylko nie pamiętam, czy chodziło o regulację, czy o "strąconą" soczewkę.

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d