Skocz do zawartości

Wycieraczka (jedna) ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chcialbym zalozyc jedna wycieraczke na srodku zamiast dwoch jak to jest standardowo.

mniej wiecej cos takiego:

http://www.gdynia.ids.pl/~wojtek0/bmw/galerie/galeria06/gal_06_001.jpg

W zwiazku z tym mam pytanie do was :) gdzie moge dostac gotowe komplety? Bo rozumiem, ze musi byc z silniczkiem. I jaki moze byc koszt?

Opublikowano

Autko zrobione ze stylem tylko ta wycieraczka mnie sie osobiscie nie podoba :hand:

Ale to tylko na moj gust.

A co do pytania to naprawde nie wiem moze koledzy bedea wiedzieli...

BMW wieczna miłość...
Opublikowano

Widziałem taki zestaw w katalogu FK. Cena ok. 1000zł na polskie.

Mogę ci wysłać skan jak chcesz.

Silniczka to tam nie ma.

Po prostu jest ukad na zawiasach.

Tak mi się wydaje i na to wygląda.

Sprawdzę w czwartek- piątek jak będę w domu i dam znać.

Też mi się podobało, ale nie za tą cenę.

JUST HT
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jedno pytanie: a jak na takie rozwiązanie patrzy stacja diagnostyczna (czyszczona mniejsza powierzchania szyby)?

Osobiście uważam to za bezsensowne, ale to tylko moje zdanie.

Kai
Opublikowano
Jedno pytanie: a jak na takie rozwiązanie patrzy stacja diagnostyczna (czyszczona mniejsza powierzchania szyby)?

Osobiście uważam to za bezsensowne, ale to tylko moje zdanie.

Chyba nie ma na to norm. W końcu z tego co pamiętam słynny Fiat Uno też ma jedną wycieraczkę nie wspominając o kilku modelach z koncernu MB.

Opublikowano
w MB wycieraczka robi takie jakby M na szybie, więc czyści sporą powierzchnię.

ale we fiacie na pewno nie ;) Jeździłem kiedyś i zawsze się na to wqrzałem :D

Opublikowano

Wszyscy macie rację (vs. które miały wycieraczkę pojedynczą). Przejechałem kiedyś ładnych paręset kilometrów pożyczoną starą Pandą w deszczu i według mnie pojedyncza wycieraczka to jeden najdruniejszych patentów :twisted: Do przyjęcia tylko w wykonaniu Mercedesa, gdzie faktycznie wycieraczka pracuje na "pantografie" i oczyszcza prawie taką samą powierzchnię przedniej szyby jak dwie.

P.S. Nie rajcuje mnie tuning optyczny.

O wiele więcej radości sprawia "śpioch".

Znajomy pożyczył mi kiedyś na parę godzin swojego granatowego 125p. Wyglądał i brzmiał całkiem jak zwyczajny 1.5 ME, ale pod maską... Hmmm. Dwa wałki w głowicy, 2 litry pojemności, 112 KM.

Nie zapomnę tych zdumionych min dumnych właścicieli nowiutkich kompaktów 1.6 litra za 50 tys. zł, nie mogących dotrzymać kroku "zwykłemu" kredensowi :!: 8)

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).