Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam nastepujacy problem nasilajacy sie szczegolnie przy zimnym silniku ; podczas puszczania pedalu sprzegla bez wczesniejszego "podgazowania" silnik drzy "zabkuje" inaczej mowiac malo kulturalnie rusza z miejsca.Czy moze to byc problem z zaworem EGR? Gdy silnik jest juz rozgrzany jest troche lepiej przy czym nie ma zadnych dodatkowych objawow w postaci falowania itp.
Opublikowano
Nie u mnie poduszki sa ok to ,wskazuje bardziej na zamulanie silnika przy ruszaniu i jak go nie podgazuje to potrafi nawet zgasnac.Czytalem wczesniej temat kolegi robert bmw o egr i"zabkowaniu silnika", ale u mnie nie faluje i nie dymi
Opublikowano

Na twoim miejscu profilaktycznie zajrzałbym do EGR-a. U mnie bywały problemy z płynym ruszaniem ale po wymianie sprzegła które zaczęło sie ślizgać problem ustał.

Podjechane sprzegło może szarpać przy ruszaniu- mi nawet czasami samochód zdechł przez to!!!

Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano
Nie wiem jak to sie ma ale zanim mi sie ślizgało juz szarpało na jedynce przy ruszaniu... teraz po wymianie spox :wink:
Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)