Skocz do zawartości

czy nerki beda pasowac???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

kolega ma od tygodnia compacta z 97r ale posiada on gril z waskimi nerkami a powinien miec juz gril z szerszymi po lifcie.moje pytanie jest nastepujace:czy nerki szersze z liftu beda pasowac do grila z nerkami waskimi czy trzeba caly gril wymieniac? pzdr

"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano
witam!

kolega ma od tygodnia compacta z 97r ale posiada on gril z waskimi nerkami a powinien miec juz gril z szerszymi po lifcie.moje pytanie jest nastepujace:czy nerki szersze z liftu beda pasowac do grila z nerkami waskimi czy trzeba caly gril wymieniac? pzdr

sam dales odpowiedz :duh: :duh: :duh:

Opublikowano
  • Autor

dzieki za pomoc,ale obily mi sie o uszy rozne wersje:ze bedzie pasowac,ze trzeba przerobic,ze nie bedzie pasowac itd dlatego chcialem zeby ktos kto sie zna na sprawie bardziej rozwinal temat....

"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano

dzieki za pomoc,ale obily mi sie o uszy rozne wersje:ze bedzie pasowac,ze trzeba przerobic,ze nie bedzie pasowac itd dlatego chcialem zeby ktos kto sie zna na sprawie bardziej rozwinal temat....

a co chcesz przerabiac..czy nie lepiej kupic nerki jak nalezy.. :?: taniej wyjdzie :norty: :norty:

Opublikowano
  • Autor

hmmm wiec kolego sugerujesz ze jak sie kupi na allegro takie nerki po liftingu http://moto.allegro.pl/item271434961_bmw_e36_96_atrapy_srodkowe_lewa_prawa_nerki_.html

to beda pasowac do grila z waskimi nerkami z lat 90-96 jak tutaj

http://moto.allegro.pl/item271443805_bmw_e36_nerki_grill.html ???

jesli sie nie mylisz to bede ci wdzieczny hihi

Opublikowano
hmmm wiec kolego sugerujesz ze jak sie kupi na allegro takie nerki po liftingu http://moto.allegro.pl/item271434961_bmw_e36_96_atrapy_srodkowe_lewa_prawa_nerki_.html

to beda pasowac do grila z waskimi nerkami z lat 90-96 jak tutaj

http://moto.allegro.pl/item271443805_bmw_e36_nerki_grill.html ???

jesli sie nie mylisz to bede ci wdzieczny hihi

moge sie mylic ale chyba nie beda pasowac...najlepiej gdzies przymierzyc... :norty: :norty:

Opublikowano

te nerki po lifcie nie pasują do grilla starszego

musisz kupic komplet

kiedys chcialem to robic w swojej to wyliczylem ze ok 250-270zl mnie to wyniesie a i tak ludzie beda gadac ze mialem dzwona dlatego wymienilem dlatego zrezygnowalem

Opublikowano
  • Autor

rozumiem,ale jestem ciekaw jak wielka ta przerobka mialaby byc?pisalem do gosci z allegro ktorzy sprzedaja nerki i mowili ze trzeba zrobic przerobke ale nie wiem czy to taka kosmetyczna przerobka czy cos powaznego?

jeszcze koledzy powiedzcie co sadzicie o tych nerkach?te powinny pasowac do grila z waskimi nerkami nie???

...zeby nie powiewalo wioska jak sie takie zalozy :8)

http://www.allegro.pl/item273652985_grill_atrapa_nerki_chrom_bmw_m3_e36_od_s_s_.html

Opublikowano
Nerki po lifcie są paskudne, zostaw stare
Opublikowano
pasują, ale nie idealnie, zostają małe szparki ... sam tak mam. Nie jest źle, nie rzuca to się w oczy.
Opublikowano
  • Autor
pasują, ale nie idealnie, zostają małe szparki ... sam tak mam. Nie jest źle, nie rzuca to się w oczy.

ale chodzi ci o te nerki po lifcie ze jak wlozyles je na stary grill w ktorym byly waskie nerki to masz szpary?nic nie przerabiales?

Opublikowano

bo tak : w mojej bmce powinny być już po lifcie nerki, ale przód był poprawiany i podejżewam, że ktoś dał starszy gril ze starszymi nerkami.

Tak, ja włożyłem nerki po liftingu w grill przed liftem. Nerki się trzymają normalnie i źle nie wyglądają, nic nie przerabiałem... są tylko małe szpary, bo stare nerki były bardziej kwadratowe a nowe zaokrąglone. W każdym razie nowe mi bardziej się podobają i wole mieć te szparki niż stare nerki bez szparek :] heh

Opublikowano
  • Autor

aha rozumiem,no chce cos takiego u kolegi zrobic ale myslisz ze daloby sie jakos przerobic zeby tych szpar nie bylo???

co myslisz o tych chromowych?

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=273445896

Opublikowano

przerobić ... hmm... nie myślałem nad jakimś prostym sposobem... ale blacharz by to zrobił na pewno.

A co do tych nerek to kwestia gustu...

W moim przypadku, bo mam czarne autko to myśle nad pomalowaniem ich całych na czarno.

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
nerki na czarno??wydaje mi sie ze bedzie to wygladac jakbys z kopalni wyjechal :norty: osobiscie odradzam...
Opublikowano

Nerki podkreslaja charakter BMW :cool2:

a co do tego ,to pomysl co chcesz,bo jesli dla Ciebie liczy sie wyglad estetyka i poprawnosc,kup razem z grilem. Koszt u blacharza moze policzyc Ci kolo 100 a moze i lepiej,wiec sam pomysl...a pomalowac i tak musisz wiec wiesz...

B M W
Opublikowano
  • Autor
Nerki podkreslaja charakter BMW :cool2:

a co do tego ,to pomysl co chcesz,bo jesli dla Ciebie liczy sie wyglad estetyka i poprawnosc,kup razem z grilem. Koszt u blacharza moze policzyc Ci kolo 100 a moze i lepiej,wiec sam pomysl...a pomalowac i tak musisz wiec wiesz...

racja a co ty myslisz o tamtych calkowicie chromowych,bedzie wioska czy nie?

Opublikowano
bedzie wygladalo i kojazylo sie z E46... Zastanowilbym sie nad zwyklymi po lifcie. Moim zdaniem duze tego chromu tam :8) ale wnioskuje ze Ci sie podoba wiec , decyzja nalezy do Ciebie i to Ci ma sie podobac
B M W
Opublikowano
  • Autor
no wlasnie ze mi zalatuje wioska ten chrom dlatego pytlem sie czy mi sie zdaje czy tak jest ogolnie i widze ze mamy takie same zdanie
Opublikowano
daj znac jak zrobisz :D zrob fotki przed i po :cool2: Pozdrawiam
B M W
Opublikowano
  • Autor
ok,fotki przed zrobie ale po jak wyjdzie wioska jakas to sie zastanowie :mrgreen: