Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a co kolego tam naprawiales?? :mrgreen:
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano

daj spokoj.. gdzies tu wrzucilem fotki ponad miesiac temu.. uciekla mi dupka i sie rozbilem, wiec do roboty byla blacharka (lewy blotnik, maska, zderzak, przedni pas, wnetrze komory silnika), lakier, zawieszenie i troszke pierdol typu obudowa filtra powietrza)... a przed chwila wlasnie mi bunia oznajmila, ze klocki sie konczą ;(

ile mozna jezdzic z tą kontrolką?

320 POWODÓW DO SZCZĘŚCIA :]

Obczaj: http://picasaweb.google.pl/Lajfel/Bunia

Opublikowano

mam taki maly problem, ze fotki w nocy juz zrobilem wczoraj, a w dzien w tygodniu od rana do wieczora rabataju, wiec nie mam zbytnoi jak zrobic...

ale ogolnie postaram sie jaknajszybciej :)

ktos wie ile mozna przejechac od momentu zapalenia sie kontrolki od klockow?

320 POWODÓW DO SZCZĘŚCIA :]

Obczaj: http://picasaweb.google.pl/Lajfel/Bunia

Opublikowano
im dluzej bedziesz jezdzil na palacej sie kontrolce tym wieksze prawdopodobienstwo ze oprocz klockow bedziesz musial wymienic rowniez i czujniki.
Opublikowano
powiem tak jak zaczniesz slyszec taki nieprzyjemny szum przy hamowaniu troche metaliczny to tzreba wtedy zmienaic bo to oznacza ze juz okladziny nie masz tylko zostala blacha i trze o tarcze a to juz moze zniszczyc tarcze takze sie nie oplaca :)
Opublikowano

tego sie nie da okreslic, mozesz zrobic 1000km,ale mozesz i 100

jesli chodzi o sam czujnik to jest on oddzielny od klockow i sie go przeklada do nowych klockow. nie wiadomo jak jezdzil poprzedni wlasciciel, moze juz go przytaarl i juz niewiele brakuje.

co do klockow to rowniez nie powinienes dlugo jezdzic,. klocki jak sa cienkie szybciej sie przegrzewaja, powiezchnia cierna peka, czasem potrafi sie odkleic od metalowego trzymacza. wedlug wszystkich znakow na niebie powinienes zmienic juz klocki, nie sa drogie przeciez. do czasu zmiany klockow staraj sie oszczedzac hamulec i hamuj delikatnie.

podam ci ceny czesci do mojego auta jak kupowalem rok temu

tarcze 80zl sztuka

klocki 60zl komplet

czujnik cos kolo 30zl

sam policz co sie oplaca. teraz to tylko 60zl, jak dotrzesz tarcze to juz 220zl i nie wiadomo jak czujniki

p.s. a moze po prostu urwal ci sie kabel od czujnika ?? zdejmij kolo i sprawdz. czasem nie bylo 4 czujnikow tylko 1 z przodu i 1 z tylu, po przekatnej. jesli stwierdzisz ze klocki jeszcze objezdza pare km to chociaz wyjmij ten czujnik co sie zalaczyl.

Opublikowano
Czy jesteś pewny, że czujnik jest przekŁadalny? WydawaŁo mi się, że jak się zaŁączy tzn zrobi zwarcie to już nieodwracalnie.
Opublikowano

gratuluje zdrowego podejscia. hamulec powinien byc tzw rzut kotwica. tylko uwazaj w zime, nie kazdy tak profesjonalnie podchodzi do zycia i ktos moze zaparkowac ci w kufrze ;-)

pozdrawiam