Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, spotkałem sie z opinią że beemki robione w Meksyku nie znają w ogóle pojecia niezawodności. Czy ktoś spotkał się z taką opinią? Wiecie jakie są różnice miedzy wersjami euro i usa. konkretnie chodzi o 330ci. Wiem ze w usa silnik generuje 225 z powodu katalizatorów zintegrowanych z kolektorami, ale innych rożnic nie znam (oczywiście poza licznikiem)

z góry dziękuję za podzielenie się swoimi wiadomościami i uwagami

pozdrawiam

Opublikowano

faktycznie, dzieki za odpowiedz. A ktoś wie jak wyglada sprawa świateł, bo w stanach sa chyba montowane symetryczne a u nas asymetryczne? Pozostaje w sumie najważniejsza dla mnie kwestia awaryjności. Możecie się podzielić swoimi doświadczeniami? Jak wyglada usterkowść Waszych e46?

pozdrawiam

Opublikowano
W Europie musisz mieć światła ustawione asymetrycznie i pomarańczowe kierunki (lub kierunki odseparowane od innych świateł). W USA światła faktycznie są ustawione symetrycznie.

Pozdrawiam

Freude am Fahren - anytime, anywhere

Opublikowano (edytowane)
Cześć, spotkałem sie z opinią że beemki robione w Meksyku nie znają w ogóle pojecia niezawodności. Czy ktoś spotkał się z taką opinią? Wiecie jakie są różnice miedzy wersjami euro i usa. konkretnie chodzi o 330ci. Wiem ze w usa silnik generuje 225 z powodu katalizatorów zintegrowanych z kolektorami, ale innych rożnic nie znam (oczywiście poza licznikiem)

z góry dziękuję za podzielenie się swoimi wiadomościami i uwagami

pozdrawiam

Zadna trojka nie jest, nie byla i miejmy nadzieje ze nigdy nie bedzie produkowana w Meksyku :doh: Meksyk nadaje sie tylko i wylacznie do produkcji Tequili i Tacos :twisted2:

Jedenasta litera VIN dostarczy informacji w jakiej fabryce dany model bmw byl wyprodukowany.

A, F, G, K Monachium Niemcy

B, C D Dingolfing Niemcy

E, J Regensburg Niemcy

L Spartenburg USA

H Rosslyn RPA

Z trojek tylko model 325i mogl byc produkowany w RPA.

To ze w USA 330 ma tylko 225hp jest rowniez spowodowane sposobem przeliczania mocy. (1 PS = 0.9863201652997627 HP )

Amerykanskie 330ci ma inny LCM, inne oprogramowanie ECU, nie ma domykania szyb z pilota, apteczki, gasnicy, trojkata odblaskowego i paru innych drobiazgow.

Edytowane przez LukaszPL
Opublikowano

Dzięki za sporo informacji. Co to jest LCM? Wiesz może czy z powodu innego ecu rodzimi tunerzy mogą mieć problemy przy jego ewentualnym tuningu?

pozdrawiam

Opublikowano

Koledzy, a możecie mi powiedzieć czy przebieg 80-90k mil w rocznikach 2000-2002 to dużo jak na warunki amerykanskie? Interesować się takimi autami czy szukać czegoś z mniejszym przebiegiem? Dla wolnossącej benzyny taki przebieg to chyba nic wielkiego, prawda? Czy amerykanie z reguły dbają o samochody?

pzdr