Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem z 528 `98 nie wchodzi na obroty poza 2500rpm i pracuje jakby nie palila na wszystkie gary a za 2min odpalam i jest wszystko ok albo jest ok i jak sie rozgrzeje (za pierwsza kreske)to zaczyna sie tragedia cewki ok,swiece nowe co to moze byc??????????
Opublikowano
jutro jade na komputer jezeli to czujnik to go wykarze wbłędach silnika? I jeżeli jest padniety to możliwe ze raz jezdzi normalnie a raz sie dusi? Dzięki za opowiedz
Opublikowano
Ja miałem u siebie tak samo i okazało sie ze padl czujnik połozenia wału korbowego :oops: Komp ci to zdiagnozuje moze byc tez wałka rozrządu jak pisze TSA55 - objawy beda podobne.Wymienilem to ustrojstwo i beemka lata jak nowa :dance:
BMW e-39 523i
Opublikowano
jutro jade na komputer jezeli to czujnik to go wykarze wbłędach silnika?

jesli to czujnik do dobry komputer diagnostyczny pokaze bład

(usterka elektrczna/elektroniczna więc z wykryciem tego nie będzie problemu)

Opublikowano
no i wyszło 3 błedy : camshaft engine synchroniztion,speed sensor,driving shaft invalid signal!!! pierwsze to czujnik wałka rozrządu, drugie czujnik prędkości w kołach a ma ktoś pojęcie co to trzecie znaczy bo oczywiście mechanik nie wie............ z góry dzięki za odp. :mad2:
Opublikowano

Czyli z czujnikiem wałka rozrzadu trafiłem...

driving shaft - wał napędzający, wał napędowy

invalid sygnal - to chyba wiesz

czyli pewnie czujnik wału...

Bandite Motor Wagen
Opublikowano
A i jeszcze jedno mechanik sie przejechal i powiedzial ze nie ma mocy bo jak powiedzial "nie ma czym jechac" mam ją od 1,5 roku i nie zauwazylem spadku mocy czy to moze byc przez ten czujnik nawet jak sie nie dusi?Mechanik chce sprawdzić przepływomierz i szukac powodu braku mocy bemeka nigdy nie jeżdzila na gaze na 100% jak miałem e34 na bazie to byly problemy z przepływomierzem(po paru wystrzałach :lol: ) ale 180.0000 na zegarze i 0 gazu w życiu i przepływomierz kuleje?czy komputer nie powiniem wykazać błedu przepływomierza?