Skocz do zawartości

Problem ABS , DSC w 540 po wizycie w M-AUTO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ech, dzisiaj pojechałem za radą wielu forumowiczów do M-Auto Katowice w celu zdiagnozowania małego wycieku oleju w silniku.

Było bardzo profesjonalnie i miło. Mogłem sobie wszystko oglądnąć i potwierdzić co trzeba na bierząco zrobić w autku.

Podłączono komputer, pełna diagnostyka. Włączono mi auto-lock c.zamka.

SUPER. Koszt 120 zł.

Niestety wyjechałem z warsztatu i po przejechaniu 3 km zapaliło mi się na pomarańczowo DSC , ABS i BREAK z Wykrzyknikiem. Zaznaczam że nigdy nie miałem żadnych problemów.

Wróciłem do warsztatu i mimo że był zamkniety przyjeli mnie i sprawdzili ....prawy tylny czujnik ABS nie rejestruje prędkości. Sprawdzili instalację na zwarcie ...jest OK. Jutro mam przyjechac by zmienic lewy z prawym w sterowniku, by zobaczyc czy to czujnik czy sterownik :duh:

Teraz pytanie, czy jakiś błąd przy podpinaniu kompa mógł spowodować uszkodzenie sterownika??

Bo to dla mnie dziwna sprawa, nigdy nie było problemów z ABS i DSC czy błędami na kontrolkach...a ostatnio czesto to sprawdzam przy tej mocy;-)

Pozdrawiam

Taurus

Boże chroń nas i nasze Bemki od mechaników ignorantów

Taurus

Opublikowano

nie jest to możliwe, jeżeli warsztat się ty zajmuje, ma komputer do diagnostyki i nie grzebali przy tym kole to nie jest możliwe że to z ich winy czujnik się popsuł.

Możliwe że to zbieg okoliczności i akurat się popsuł.

Tuning is not a crime it's a way of life!!
Opublikowano
znam ten warsztat bo sam korzystam z jego usług to profesjonalny warsztat konkurencja aso i nie wierzę ze coś zknocili po prostu zbieg okoliczności

No to niezbyt dobrze rozpoczęła się moja historia z M-Auto;-)

Nie pisałem ze nie jestem zadowolony, obsługa jest pierwsza klasa i okazali naprawdę full profesjonalizm.....tylko ten zbieg okoliczności....i troche mojej podejrzliwości.....sprowokowały kilka moich pytań;-)

Pozdrawiam

Taurus

Taurus

Opublikowano
Też tak uwrzam,że to przypadek z tym czujnikiem,ale z tym auto lokiem to przesada

Wcale nie uważam że przesada, często wożę cenne rzeczy na przednich lub tylnych fotelach.......nie mówiąc o bezcennej płci pięknej:lol: :lol: :lol:

Tak nie musze sie o nic martwić....

Pozdrawiam

Taurus

Taurus

Opublikowano

Taurus, szczerze Ci współczuję ale nie uważam to za zbieg okoliczności.

Z kompa można robić różne cuda w aucie.

Nie rozumiem natomiast jak wyciek oleju chciałeś diagnozować komputerem? przecież nie pokaże wielkości zagrożenia, przy której śrubie itd..? Cóż mam nadzieję że się z tymi kontrolkami polepszy!