Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. mam 320i mam dziwny problem przy odpalaniu jak jest silnik zimny tzn jak przestoi cała noc a z rana go dopalam. sprawa jest taka że jak go odpale to obroty wskoczą na jakieś 1200 pochodzi tak ze 3 sek i go ta "przydusi" 2 razy ze o mało nie zgaśnie i potem jest już doibrze jaka to może być przyczyna?POMOCY
Opublikowano
no ale to dzieje sie tylko jak jest zimny. a przepływke to mam chyba popsutą bo jak jest silnik zapalony i jak sie odłącza to nie ma różnicy a chyba tak nie powiino być? czy tak można jeździc czy musze zmienić przepływomierz?
Opublikowano
jak juz chodzi to czy jest podpięta czy nie to nie ma różnicy silnik pracuje tak samo. a czy jak kupie nową przepływke to wystarczy ze ją tylko zmienie i gotowe czy trzeba sie jeszcze pod kompa podpiąc?a i jak najlepiej sprawdzić czy ta kupiona nowa jest dobra? jest jakiś sposób czy tylko komp mnie ratuje?
Opublikowano
W skrócie wygląda to tak;przez drut płynie prąd ,drut ma pewien opór przez co wzrasta jego temperatura i rezystancja, powietrze przepływające przez niego schładza drucik a sterownik na podstawie tych wahań rezystancji oblicza jaka ilość powietrza dociera do silnika i proporcjonalnie dawkuje paliwo.