Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak już wcześniej pisałem robie porządeczek ze swoja betą, i mam kilka pytań... nadszedł czas na wymiane sprezyn i amortyzatorów z tyłu bo amorów już nie ma prawie wcale i [BAD] lata mi po drodze jak chce... Pytam wiec was jakiej firmy amory założyć i ile w przybliżeniu może to kosztować - dokładne dane mojej fury to Bmw 318i Touring '90 r. . Pozatym bede też wymieniał klocki przód i tył i tarcze też przód i tył... jakich cen moge sie spodziewać? kolejna sprawa: dzis sobie mykałem po autostradzie z kumplem z serwisu bmw i stwierdził że mam za małe koła (srednica) ponieważ silnik wbija na wysokie obroty na piątce a predkość jest nie duża (dokładnie miałem 140km/h i 4200 obr/min).Zgadzacie się z tym?? w tej chwili mam koła 14'' i opony 195/60. Stwierdził żebym sobie założył 15" felgi i oponki 205/45 lub 55 co wy na to?? czekam na wasze zdania... pozdrawiam
Opublikowano

jezeli zamienisz kola tak jak ci powiedfzial to srednica kol nie zmieni sie albo zmieni sie nieznacznie, wiec nie bedzie mialo to wplywu duzego na predkosc.

pozdro Adrian

Opublikowano
dodam tylko, ze rozmiar 195/60/14 jest dobrym rozmiarem. Ten Twoj kolega to chyba jakis magik, bo nawet jak masz minimalnie inny profil to jest roznica w predkosci do 3km/h, raczej wieksza się nie zdaża...Więc nie martw się tym bardzo. :wink:

pozdrawiam

Prezes

Moja flota: •Czarna & •eMka & •Kalinka & •Malutka