Skocz do zawartości

Szyba - ratujcie:/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam - mam pytanie dla tych co posiadaja 3 swiatlo stopu na tylnej szybie od klapy bagaznika.

Ja zglupialem ostatnio - wczoraj jakis idiota wybil mi szybe od tylnej klapy bagaznika:/ Mialem do szyby przyklejone swiatlo stopu- teraz musze zakupic nowa szybe ale kurcze nie wiem czy wszystkie szyby sa takie same czy sa np szyby przeznaczone wlasnie pod swiatlo stop -czyli z fabrycznym przyciemnieniem dookola tego swiatla (zeby np kleju nie bylo widac czy cos wtym stylu..)- czy to przyciemnienie to po prostu czarna plastikowa obwodka tego swiatla a szyba nic takiego nie ma?Zglupialem-nigdy sie temu nie przygladalem.Please jak mozecie to szybko odpowiedzcie bo jutro ide zamowic szybe a chce zeby bylo wszystko jasne dla mnie.

Pozdrawiam!

PS - ma ktos moze taka szybe w okolicy lodzi? :cry:

ktos wie gdzie w lodzi jest dobry warsztat zajmujacy sie montazem szyb?

Opublikowano

Tak jak mówisz, szyba dla stopu ma taką czarną obwodkę i to jest razem z szybą. Ja u siebie nie miałem stopu ale załozyłem półkę ze stopem i nie mam tej obwodki - jedyna różnica to to że widać gumową uszczelkę od stopu(między szybą a stopem). Jeśli sie przyjrzeć to w szybie z ta obwódką też widać tą uszczelke jednak ta obwodka optycznie zasłania uszczelkę (no bo ta obwodka jest znacznie szersza niż uszczelka). Kwestia gustu - mi to nie przeszkadza...

Jakby co to też mam na sprzedaż tylną szybę (bez obwodki) :cool2:

Opublikowano
  • Autor

zauwazylem ze ludzie sprzedaja szybe z cala klapa bagaznika - czy nie da sie jej oddzielic od klapy??

Juz sam nie wiem czy kupowac szybe z tym przyciemnieniem(trudno znalezc) czy kupic bez (kilka osob ma taka na sprzedaz)-czy jak zamontuje swiatlo stopu bez tego przyciemnienia to bedzie widac klej na obwodce od stopu?

Pozdrawiam