Skocz do zawartości

problem z zakupem szkła do lampy do E46!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kupiłem lampy xenonowe firmy bosch do mojej E46.nr lampy bosch to 1305235373 a samego szkła 1305621746. Nigdzie nie mogę takiego znaleźć.szukałem na stronie BOSCH.PL.Na lampach nie ma nr bmw i nie mogę nic znaleźć.Może ktoś wie jak wyszukać odpowiednie szkła do moich lamp.Wymienione nr-y są prawej lampy. Z tego co się dowiedziałem to jest różnica między szkłami od zwykłych lamp a xenonowych, a i w xenonowych montowano kilka modeli,nie wiem czy to prawda a chciałbym się dowiedzieć co i jak bo nikt nie potrafi mi pomóc.

Dziękuje za pomoc i pozdrawiam :)

Opublikowano
Hym ?? Właśnie dzisiaj zamontowałem szkła do swoich xenonów, no jest fajnie . Wracając do twojego pytania , ja kupowałem w oryginale i są to szkła AL do mojej buni i nie było nic innego dostępnego z oryginału,jedynie AL do xenona montowali przynajmniej tak podaje BMW ASO . Tak więc xenon w 2001 pokazuje tylko AL . Nie wiem czy ci coś wyjaśniłem ale zawsze zostaje tel do ASO i SPRAWDZENIE po Vinie .
Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
Opublikowano
kupiłem lampy xenonowe firmy bosch do mojej E46.nr lampy bosch to 1305235373 a samego szkła 1305621746. Nigdzie nie mogę takiego znaleźć.szukałem na stronie BOSCH.PL.Na lampach nie ma nr bmw i nie mogę nic znaleźć.Może ktoś wie jak wyszukać odpowiednie szkła do moich lamp.Wymienione nr-y są prawej lampy. Z tego co się dowiedziałem to jest różnica między szkłami od zwykłych lamp a xenonowych, a i w xenonowych montowano kilka modeli,nie wiem czy to prawda a chciałbym się dowiedzieć co i jak bo nikt nie potrafi mi pomóc.

Dziękuje za pomoc i pozdrawiam :)

masz alegro i nne....szukaj jak co lampy uszkodzonej a z calym kloszem... :norty: :norty: :norty:

ja tak poszukalem lustro bo mialem spalone od zarowki :cool2:

Opublikowano

do m-snikers:

Ile płaciłeś za oryginalne szkła w ASO??

Masz może nr katalogowy BMW twoich szkieł bo ja po VIN nie znajde bo moje xenony są dołożone ,oryginalnie nie miałem xenonów

Opublikowano

no wiesz nie jest tanio ,jakieś 160 zł za szkło numer : lewe 63 12 8 380 189

prawe 63 12 8 380 190 i na bank tylko AL do ksenona w BMW 3 no i przydało by się uszczelki wymienić co by nie parowały lampy a to kolejne 40 zł za sztukęale efekt powiem ci piękny

Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
Opublikowano
no wiesz nie jest tanio ,jakieś 160 zł za szkło numer : lewe 63 12 8 380 189

prawe 63 12 8 380 190 i na bank tylko AL do ksenona w BMW 3 no i przydało by się uszczelki wymienić co by nie parowały lampy a to kolejne 40 zł za sztukęale efekt powiem ci piękny

ktore to uszczelki 9 czy 19?? http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AS71&mospid=47635&btnr=63_0550&hg=63&fg=05

pozdrawiam

Opublikowano
19 jak ściągasz szkło to uszczelka jest wygnieciona a nowa jest gruba ma klej i trzeba mocno docisnąć szkło, podobno jak nie wymienisz to będą lampy parować, na stare uszczelki zakłada się lekko więc myślę że może coś z tego być
Opublikowano
Myśle że jak miedzy uszczelkę a obudowę dam trochę silikonu to będzie jeszcze lepiej. Nr katalog. sie zgadzają , juz zamowiłem ale przyszło mi tylko jedno,wielkie dzieki za pomoc
Opublikowano
Myśle że jak miedzy uszczelkę a obudowę dam trochę silikonu to będzie jeszcze lepiej. Nr katalog. sie zgadzają , juz zamowiłem ale przyszło mi tylko jedno,wielkie dzieki za pomoc

nie kladz silikonu..

jak juz to obroc uszczelke o 180 stopni. :nienie:

Opublikowano
czemu nie stosować silikonu??

do uszczelek przy lampach sie nie stosuje :nienie: w razie ponownej rozbiurki nie rozbierzesz a polamiesz lampe..dalem ci rade ...przewroc uszczelke :norty: :norty: :norty:chodzi o uszczelke nr.19 nr.9 jest wsuwana :cool2:

Opublikowano

a może ktoś mi doradzi jak zamocować angel eyes (ringi na postojówki) do lampy???

Mam ringi z E39 oryginał Hella i próbuje je przerobić,narazie idzie mi nieźle ale nie mam pojęcia jak je zamocować w lampie żeby miało to ręce i nogi.

Jeśli ktoś juz to robił proszę o porady i ewentualne zdjęcia

Opublikowano
a może ktoś mi doradzi jak zamocować angel eyes (ringi na postojówki) do lampy???

Mam ringi z E39 oryginał Hella i próbuje je przerobić,narazie idzie mi nieźle ale nie mam pojęcia jak je zamocować w lampie żeby miało to ręce i nogi.

Jeśli ktoś juz to robił proszę o porady i ewentualne zdjęcia

wybierz opcje szukaj :norty: :norty: :norty: a nie zmieniaj tematu..