Skocz do zawartości

325 TD GENERALNY remont !!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

Samochod slabo przyspiesza i dosyc kopci :( Cisnienie w cylindrach ledwo 20 atm. Remont nieunikniony. I tu moje pytanie co bede musial wymienic?? Same pierscienie nic nie pomogą?

Jesli chodzi o slabego kopa i kopcenie to uslyszalem od kogos ,ze to moze byc wina przeplywomierza!? Jesli to prawda to czy mozna jakos sie upewnic? Chcialbym wiedziec zanim nie zorganizuje nowego! Nie wiem czy to ma jakis zwiazek z tymi innymi objawami ale w miedzy czasie pojawil sie tez problem z pompą paliwa (wycieki)

p.s

realny przebieg nieokreslony

Z gory dziekuje za kazda pomoc i jakiekolwiek sugestie

pozdr

Opublikowano
Witam!!

Samochod slabo przyspiesza i dosyc kopci :( Cisnienie w cylindrach ledwo 20 atm. Remont nieunikniony. I tu moje pytanie co bede musial wymienic?? Same pierscienie nic nie pomogą?

Jesli chodzi o slabego kopa i kopcenie to uslyszalem od kogos ,ze to moze byc wina przeplywomierza!? Jesli to prawda to czy mozna jakos sie upewnic? Chcialbym wiedziec zanim nie zorganizuje nowego! Nie wiem czy to ma jakis zwiazek z tymi innymi objawami ale w miedzy czasie pojawil sie tez problem z pompą paliwa (wycieki)

p.s

realny przebieg nieokreslony

Z gory dziekuje za kazda pomoc i jakiekolwiek sugestie

pozdr

Baba jak przychodzi do lekarza to się musi rozebrać....

tak samo z silnikiem - jak rozbierzesz to zobaczysz co jest zużyte. Skoro część przypadłości to wg Ciebie przepływka to zorganizuj od kogoś ten element na podmianę i zobacz jak silnik chodzi.

~~Oby nasze dzieci miały bogatych rodziców~~

Pozdrawia Elwis

E34 525tds '95 touring executive

http://stud.wsi.edu.pl/~elwis/e34bok.jpg

Opublikowano
Podstawowa i najprostsza sprawa: czyściłeś AGR? On może być powodem dymienia i małej mocy. Oczywiście ciśnienia to nie poprawi ale w jakimś stopniu może pomóc. Ten przepływomierz przydało by Ci się przestrzepić z innego wozu tak na próbę. W Dieslach z remontem jest tak, że wymiana samych pierścieni przy silnie niskich ciśnieniach dużo nie da. Ciśnienie wzrośnie wtedy o 2-3 bary. Żeby zrobić porządny remont na lata trzeba myknąć pierścienie, tłoki, szlif cylindrów itd. Wynika to z dużych ciśnień nad tłokami. W 2.5td min. ciśnienie powinno mieć wartość 20 bar.
Opublikowano

witam !

dzieki za pomoc

Sorry za moja ignorancje co to jest AGR ??

Co do remontu to chyba faktycznie w najblizszym czasie zrobie generalke!!