Skocz do zawartości

prosba do posiadaczy 3.0 V8 z wrocka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam i prosze o pomoc posiadaczy znajacych sie na silnikach 3.0 V8 e38.chcialbym prosic o spotkanie i zdiagnozowanie silnika lub skrzyni(automat) ludzi z wrocka lub bliskich okolic.bylem u paru tandeciarzy i kazdy mowi co innego.a ze mam cewki walniete,swiece do wymiany,przeplywomierz nie dziala,bledy sondy lambda i kilka jeszcze roznych roznistych popapranych ciekawostek.a ja mam nadal brak mocy w moim BMW.dajcie ludzie jakis znak bo stracilem juz nie malo kasy i zaczyna mi jej brakowac na takowe wydatki!mam dosc laikow ktorzy nie wiedza co robia i mowia.przedewszystkim potrzebuje dobrego kompa.z gory dzieki za pomoc!!!! :modlitwa:
moderatorzy dajcie wklejic fotke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Opisz dokłanie jakie masz objawy - - - ale bardzo dokladnie bo piszesz o troskach i typowaniach mechaników

w V8 przy takich nietypowych i niejednoznacznych objawach typuję na membranę - poszukaj na forum tego magicznego słowa w starych postach

ale może to być filtr paliwa - pompa paliwa - jakaś dziurawa guma zassysa lewe powietrze i ho ho wiele jeszcze innych drobiazgów

Pozdro :cool2:

Mario BigRed

Napisz jak sobie poradzisz z problemem

Opublikowano
czy sa jacys posiadacze 7er z wrocka znajacy sie na rzeczy??????????????????????????????????uzyskam pomoc czy musze isc do kolejnych pseudo znawcow wykolejencow?! :worried:
Opublikowano
swiece spraedzone,cewki nie mialem jak,silniczek krokowy,przeczyszczony,filtry, olejei reszta plynow wszystkie wymienione,przepustnica przeczyszczona i sprawdzona mam blad na sondzie 203
Opublikowano
wciskam pedal gazu na maxa i nie chce jechac a jej predkosc po przyspieszeniu to max 140 a potem musze spuscic z gazu bo wyje i spod auta slychac metaliczne strzelanie.na wolnych jak sie zagrzeje to rzuca mi nia strasznieaz swiatla w aucie przygasaja.na sporcie jest tak samo.moja 3ka zbiera sie lepiej a ma tylko 102 ps.
Opublikowano
na postoju wkreca sie dobrze ale tez jest przy duzych obrotach metaliczny stukot w okolicach sierodka auta i wydech mi lekko dudni na wolnych obrotach.myslalem ze to skrzynia ale koles ktorego znam dluuugo powiedzial ze jakby cos bylo to by mi powiedzial(nie klamal na pewno)
  • Członkowie klubu
Opublikowano

No to mamy problem

A ile Ci pali - zwiększyło się spalanie od powstania usterki ?

nadal membrana do sprawdzenia bo to nic nie kosztuje u dobrego fachowca - ale i takie objawy może dawać upalona sonda

Pytaj o fachowców dalej - na forum jest paru chłopaków z Wrocka

Mario

Opublikowano

ja mam v8 , ale jestem z krakowa , a do wroclawia sie nie wybieram ...

musisz jechac na kompa - co pokaze , analizator spalin - co pokaze ...

potem trzeba przeanalizowac dane i poszukac - wszyscy fachowcy maja racje - to moga byc cewki , swiece , membrana , przeplywomierz , lewe powietrze , glowica , uszczelka pod kolektorem dolotowym , naciagniete lancuchy itp itd ...

problemem sa tylko te metaliczne odglosy...