Skocz do zawartości

M50 przerywa !! Proszę o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
M50 2,5 przerywa na gazie i na benzynie. Zaczął przerywać tylko na bezynie, na gazie chodził ok. Teraz przerywa też na gazie - nie da sie jechać. Na benzynie jakoś jedzie :?
Opublikowano

.To nie sonda. przerywa cały czas i jak zimny i jak ciepły, strzelaz rury i śmierdzą paliwem spaliny.

po odpięciu cewek na 5 i 6 cylindrze nie ma żadnych rezultatów silnik chodzi jak chodził, po przepięciu cewek po zamianie 2 ostatnich cewek z 2 pierwszymi cewkami cewki ( te z 5 i 6 cylindra) działały dobrze więc, wina leży gdzieś na 5 i 6 cylindrze, kable do cewek?

auto przerywa nie zależnie od tego czy jedzie czy stoi,

i przerywa cały czas i nierówno pracuje ( jak na 4-5 garów) lewego powietrza nie znaleźliśmy raczej.

teraz jeszcze przestał podawać gaz :/ a na benzynie bez zmian

Opublikowano
Sprawdź czujnik temperatury dla sterownika i czujnik położenia wału korbowego. Masz coś z zapłonem. Ja też tak miałem i okazało się że źle podłączono sterownik gazu do lambdy i powstało zwarcie z masą. Ciekawostką było to że po przejechaniu ok. 20km zgaszeniu i po ponownym odpaleniu silnik chodził dobrze i nawet na kompie wszystko było OK.
Opublikowano
Ja obstawiam cewki, najlepiej podmien je i sprawdz wtedy jak chodzi Mielismy tak z jednym M50 i nawet koputer nie pokazywal, ze sa zepsute sprawdzali je nam nawet w Boschu i tez twierdzili ze sa sprawne, a ile bylo szzukania co jest przyczyna nierownej pracy....szkoda gadac :D
Opublikowano
witam mam ten sam problem tylko w 2.0 dzis bylem w boshu bo juz sam dojsc nie moglem i wyszlo ze cewka padnieta na 4 cylindrze i czujnik polozenia ale walka rozrzadu
Opublikowano

Dzisiaj dłubałem przy wtryskach... Właśnie wróciłem do domu. Jeden z nich był zapieczony. wszytkie wyczyściłem specyfikiem do tego przeznaczonym i wlałem też do baku. Poskładałem, podłączyłem. Każdy z nich pyli... Składam zadowolony że bedzie chodzić, i co?? [BAD] ;/ Już załamuję ręce :(

Aha co do sprężania, to ostatnio robiłem głowicę. Wszystko nówka, więc myślę że sprężanie bedzie ok. Nie wiem już :cry:

Opublikowano
mowie Ci kolego cewki a potem sprawdz czujnik walu korbowego,bo wystarczy ze bedziesz mial czujnik siemensa a przeplywomierz boscha tak jak u mnie i zaczynaja sie jaja,musza byc one zgrane