Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jestem świeżo upieczonym właścicielem BMW 318is z 1992r. i niestety nie stać mnie na jeżdżenie na benzynie, stąd planuje montaż instalacji gazowej.

Instalację będę zakładał we Wrocławiu, szukałem dobrego warsztatu i z tego co udało mi sie dowiedzieć dobra opinią cieszy się Alma-Gaz na ul. Strzegomskiej 180.

Oczywiście mam zamiar montować sekwencje, w tym warsztacie montują instalacje firmy BRC w cenie 3000 zł oraz jak to określił szef- ich instalacje, która nazywa się ESGI i jej koszt wynosi 2500 zł. Z tego co mówil 90% ludzi montuje właśnie tą tańszą wersję i są zadowolenie.

Jako, że zależy mi na dobrych osiągach silnika również na LPG i na profesjonalnie wykonanej pracy pytam się czy ktoś miał do czynienia z takową instalacją lub/i warsztatem Alma-Gaz.

Czy spokojnie mogę założyć instalację ESGI czy lepiej pogłodować trochę i dołożyć do znanej BRC (z tego co się zorientowałem cieszy się dużym uznaniem)?

Jeszcze jedna sprawa, posiadam komputer pokładowy i czy to prawda ze na gazie również będzie działał w ten sam sposób co na benzynie?

Dziękuje za wszelkie opinie o porady

Opublikowano

o tej pierwszej instalacji nic nie słyszałem Jak chcesz lepsza ro zamontuj STAGA 300 a jak dobra i tania to za 2500zł Montuje ZENIT-a

te same podzespoły co stag 300 jedynie inny sterownik i okablowanie a ZENIT to praktycznie to samo co KME :mrgreen:

Nie ma spadku mocy na żadnym wtrysku niezależnie od marki-PRWAWIE WSZYSTKO LEżY W REKACH MONTAżYSTY :mrgreen:

Tylko nie zamontuj takiej instalacji która sprzedawana i montowana jest jedynie lokalnie bo to utopia przy serwisowaniu :nienie: