Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Posiadam e46 320D z przebiegiem 208000km od pewnego czasu przy temperaturze zewnetrznej ponizej +7°C (cZYLI JAK SIE ROBI ZIMNO) Auto przy odpalonym silniku i zaczynam skrecac kierownica na postoju wydaje dziwne dzwieki a najgorzej jest jak ruszam i przychamuje jednoczesnie skrecajac to pozniej przez okolo 10/15 minut slychac glosno ten dzwiek ale tylko slychac podczas skretu. Dziwne jest to jesli rano biore samochod z garazu tam jest temperatura okolo 11/12°C i wtedy auto niema takich dziwnych zjawisk. Sprawdzalem stan plynow i niby sa wszystkie w poziomie dobrym. Bardzo prosze o pomoc dziekuje

-----------------------------------------------------

F06 640i Xdrive

Opublikowano
doslownie to samo mi sie dzieje tak jak uciebie w 330 ;) tylko ze silnik umnie pracuje normalnie.

F06 640i Xdrive

Opublikowano

ja też mialem podobny problem, moze nie halasowalo przez 10 minut ale jak chcialem skrecic na zimnym lub przy skrecaniu podczas hamowania to slychac bylo jakby wycie,

moje rozwiazanie to wymiana plynu w ukladzie wspomagania - kosztuje smieszne pieniadze a u mnie pomoglo i teraz mam spokoj

Szczęśliwy posiadacz pierwszej swojej beemki :)
Opublikowano
o taaak, ten pasek od wspomagania to może być to! nie pomyślałem wczesniej o tym, hmmm..., człowiek uczy się całe życie :), to by wyjaśniało w jakiś sposób huczenie tylko na zimnym! tylko da się to samemu sprawdzić?
Opublikowano
o taaak, ten pasek od wspomagania to może być to! nie pomyślałem wczesniej o tym, hmmm..., człowiek uczy się całe życie :), to by wyjaśniało w jakiś sposób huczenie tylko na zimnym! tylko da się to samemu sprawdzić?

da sie sie sprwdzic..poprostu naciskajac...moze byc pasek juz mocno zuzyty i wtydy samonapinacz juz nie ma co napinac...ja bym radzil wymiane... :duh: :duh: :duh:

Opublikowano
ale to by bylo przez pasek bo dziwne to jest ze tylko jak jest niska temperatura to sie tak dzieje hmmmmm ja juz w sobote moze sprawdze to ale cos mi sie niepododoba ze to tylko wina paska moze byc ale nic dziekuje za pomoc a pasek to i tak wymienie bo autko pojdzie do sprzezady a niechce nikogo na mine w piepszyc :)

F06 640i Xdrive

Opublikowano
tak mi się nasunęło, że wpływ może mieć nie tyle temperatura, co wilgotność, dziś było -3 ale sucho i efektu nie było...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wiec tak sprawa jest naspepujaca:

Whalas byl wywolany popszez niedostatek plynu :).Odkrecajac korek plynu wydawalo mi sie wystarczajaco poczym dolalem 300ml i jak reka odjol.

wiec pierwsze co trzeba zrobic to sprawdzic plyn no uzpelnic go jesli niustanie to skontrolowac pasek jesli zly wymienic ;)

Pozdrawiam

F06 640i Xdrive