Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

u zdjecie:

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//images33.fotosik.pl/56/13272a7aa3815e5a.jpg

jak ja wymontowac bo regulacja sie zepsula i chce to wyjac i nie wiem jak :/

i jeszcze pytanie z innej beczki :D

mam 318i z silnikiem m40 1991r. i jak zmienialem kola na zimowe zauwazylem ze tylne hamulce mam tarczowe a nie bebny. :jawdrop: hehe jakos kiedys czytalem na tym forum ze powinny byc bebny :norty: taka przyjemna niespodzianka hehe czy tak powinno byc ??

dzieki za odpowiedzi pozdro

Opublikowano

jak ja wymontowac bo regulacja sie zepsula i chce to wyjac i nie wiem jak :/

Ciężko mi będzie to wytłumaczyć. Przechylasz kratkę np.: w dół i delikatnie pociągasz za górę tej kratki do siebie. Powinno być takie wyczuwalne wyskoczenie z zawiasu. Gdy już przeskoczy wychylasz kratkę w górę i jej dołem ciągniesz do siebie. Dziwnie to jest opisać ale trwa 10 sekund :D

mam 318i z silnikiem m40 1991r. i jak zmienialem kola na zimowe zauwazylem ze tylne hamulce mam tarczowe a nie bebny. :jawdrop: hehe jakos kiedys czytalem na tym forum ze powinny byc bebny :norty: taka przyjemna niespodzianka hehe czy tak powinno byc ??

Tak, tak ma być. Fabryka wypuściła dwie wersje. Z bębnami i z tarczo-bębnami (ja tak mam).

Opublikowano
Jesli nie dziala regulacja,to najlepiej zdjac caly element,a nie samą kratke.Otwierasz schowek i odkrecasz dwie gorne sruby.Potem po jednej srubie przez kratki(jak zaswiecisz latarką to zobaczysz).Tak jak przy wymianie filtra kabinowego.Regulcje robią takie cienkie,wyprofilowane druciki.Pewnie któryś spadł.Powodzenia!!! :cool2:
Opublikowano

ketiw100 ja w swoim sedanie e36 zdejmowałem tą kratkę i tym sposobem naprawiłem regulację właśnie kierunku nawiewu. Cały czas mi chodzi o kierunek lewo - prawo. Po zdjęciu były te cienkie druciki, które spadły i już :mrgreen:

Nie twierdze, że tak jak u mnie jest wszędzie :dance: :twisted2: :mrgreen: