Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ponieważ idzie zima a każdy lubi mieć ciepło w samochodzie postanowiłem wyjaśnić dlaczego w e36 bez klimatyzacji nie da się ustawić nawiewu ciepłego powierza ze środkowego panela.

http://img444.imageshack.us/my.php?image=obraz0031sv2.jpg

Myślę, że zdjęcie powinno wyjaśnić wszystko.

Ja sam kiedyś nie zauważywszy niebieskich pasków rozbierałem panel nawiewu myśląc, że jest zepsuty :mad2: :mad2: :mad2:

Pozdrawiam

Opublikowano
no tak jest- niestety , jak ustawisz pokretlo na mniej wiecej 2 godzine to bedzie cos tam leciec..........ja mysle ze to jest dlatego tak ze cieple leci innymi luftami tak aby nie wiac goracym bezposrednieo na twarz kierowcy co sam wiem po sobie nie jest ani zdrowe ani przyjemne.Cieplo sie rochodzi po calym wnetrzu rownomiernie bez silnego nadmuch na kierowce
Opublikowano
no tak jest- niestety , jak ustawisz pokretlo na mniej wiecej 2 godzine to bedzie cos tam leciec..........ja mysle ze to jest dlatego tak ze cieple leci innymi luftami tak aby nie wiac goracym bezposrednieo na twarz kierowcy co sam wiem po sobie nie jest ani zdrowe ani przyjemne.Cieplo sie rochodzi po calym wnetrzu rownomiernie bez silnego nadmuch na kierowce

Dodam jeszcze, że ustawienie tak mniej więcej w godz. 17 daje podobny efekt. Ciepłe powietrze ze środkowego nawiewu. Gdy już na ta kratka się nagrzeje (obojętnie, w której pozycji), to potrafi lecieć naprawdę ciepłe powietrze :twisted2: