Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie jaki jest koszt szczotek do rozrusznika i bendiksa?Mam bmw 525 tds 97 r. I wlasnie dalem ja do elektryka i muwi ze szczotki.:-) wkoncu ja zrobie.
Opublikowano
Mam pytanie jaki jest koszt szczotek do rozrusznika i bendiksa?Mam bmw 525 tds 97 r. I wlasnie dalem ja do elektryka i muwi ze szczotki.:-) wkoncu ja zrobie.

zalezy czy z aso czy inne a najlepiej to idz do sklepu lub zadzwon...bo ceny moga byc rozne ...zalezy gdzie kto mieszka....nie musza byc org. mozna doszlifowac...wazne zeby byly od rozr..... :norty: :norty:

Opublikowano
Ale na oko gdzies jaka cena>? Bo nie orjentuje sie wogule? ile 500zl , 200zl , 100zl???

nie przesadzaj zadna z tych cen ...4 szczotki tyle nie kosztuja...chyba ze w ASO...pasuja tez od ciezarowek starszgo modelu ...sa tansze... :cool2:

Opublikowano

Cześć

Za dobry bendix zapłacisz do 120 zł,szczotki około 20zł z tym że trzeba mieć trochę wprawy żeby je wlutować.Ale jak już poradzisz sobie z wyjęciem rozrusznika do dalej dasz radę :D

Opublikowano
Rozrusznik wyjety.Okazalo sie ze do wymiany sa szczotki i wirnik.Ile to bedzie kosztowac.I gdzie mozna to kupic? niewiecie prosze o szybka odpowiedz.Nazwa rozrusznika Magnet Arelli 63222035 , E95R22/12.Takie sa nr na rozruszniku.Gdzie mozna kupic te czesci? Rozrusznik z Bmw 2.5 tds 97 r
Opublikowano
Rozrusznik wyjety.Okazalo sie ze do wymiany sa szczotki i wirnik.Ile to bedzie kosztowac.I gdzie mozna to kupic? niewiecie prosze o szybka odpowiedz.Nazwa rozrusznika Magnet Arelli 63222035 , E95R22/12.Takie sa nr na rozruszniku.Gdzie mozna kupic te czesci? Rozrusznik z Bmw 2.5 tds 97 r

albo 2 rozrusznik ..lub dac do firmy ktora regeneruje rozruszniki...sam tego nie zrobisz...wirnik moze da sie przetoczyc jak komutator jeszcze ma mieso../chyba ze spalony/lub wymienic komutator....jak pisalem sam tego nie zrobisz.. :duh: :duh:

Opublikowano
Ale ja tego nie robie tylko elektromechanik.Wlasnie moje bmw stoi u niego na warsztacie.I powiedzial ze musze kupic nowy wirnik i szczotki.
Opublikowano
Ale ja tego nie robie tylko elektromechanik.Wlasnie moje bmw stoi u niego na warsztacie.I powiedzial ze musze kupic nowy wirnik i szczotki.

to co to za elektromechanik ze wysyla cie po szczotki i wirnik.. :?: porzadny jak nie ma to zalatwia a nie klient

Opublikowano
A moja bemka to 2.5tds 97 to jakie ma oznaczenie E-.... ILE??? bo ja sie nie znam;-) a moze by ja ktos chcial kupic tanio ...;-) hehe lub zamienic.
Opublikowano
A niewiesz czy takie cos podeszlo by do mojego wozu?

http://www.allegro.pl/item269175060_rozrusznik_bmw_range_rover_opel_z_gwarancja.html

Taki elektromechanik.Robi po znajomosci i taniej.

jak masz ten model co podaja to gra....naprawa by cie taniej wyszla.. :cool2:

Opublikowano
I po problemie ;-). Walniety wirnik i szczotki w rozruszniku . Kupilem wirnik i szczotki koszt 105zl i teraz kreci jak waryjat ;-) Koszt caly 195 zl ;-) Nie tak drogo.