Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Szukałem ale nie znalazłem. Jeśli już był taki temat to sorry.

Mam taki problem. Auto nie chodzi równo na wolnych obrotach ,ale tylko jak sie rozgrzeje. Na zimnym silniku jest OK. Na gazie chodzi równo tylko na benzynce ma lekko za małe obroty i lekko jakby przerywało. Co może być przyczyną? Oprócz tego wszystko jest dobrze ciągnie do samego odcięcia bez żadnych problemów :wink:

Opublikowano
Bardzo bym prosił o podanie mi jakiegoś linka. Chyba nie umiem szukać, a szukałem bardzo dużo i nie znalazłem dokładnie takiego przypadku :modlitwa:
Opublikowano
Witam. Szukałem ale nie znalazłem. Jeśli już był taki temat to sorry.

Mam taki problem. Auto nie chodzi równo na wolnych obrotach ,ale tylko jak sie rozgrzeje. Na zimnym silniku jest OK. Na gazie chodzi równo tylko na benzynce ma lekko za małe obroty i lekko jakby przerywało. Co może być przyczyną? Oprócz tego wszystko jest dobrze ciągnie do samego odcięcia bez żadnych problemów :wink:

Właśnie nad tym intensywnie pracuje . Mam pewne obiekcje co do pracy silniczka krokowego ale jeszcze nic pewnego :roll: Jest kilka obcji wtryski,przepływomierz ,silnik krokowy, nie szczelna magistrala doprowadzająca powietrze łącznie z kolektorem ssącym i jego uszczelką.
Opublikowano
Na gazie chodzi równo ale ja mam najprostrzą instalacje więc nie wiem czy tam ma coś do rzeczy silniczek krokowy :cry: :?:
Opublikowano
Tak tak sorry za pomyłke :wink: Chciałem napisać że chyba nie można wykluczyć silniczka krokowego, bo to że chodzi równo na gazie nie oznacza że silniczek jest dobry, bo on chyba odpowiada za prace tylko na benzynie? :?:
Opublikowano

Tak, zgadza się, ale jednak proponuje sprawdzić dokładnie to urządzenie ,ponieważ może zakłócać tworzenie się prawidłowej mieszanki w małym stopniu i to może się objawiać takim właśnie zachowaniem pracy silnika na benzynie podczas biegu jałowego . Z kolei na LPG może być to w ogóle nie odczuwalne bądź tylko w minimalnym stopniu z uwagi na zupełnie inną kaloryczność gazu .

Na pewno niczego od razu nie można wykluczyć :wink:

Opublikowano
To nie jest żadna obraza :wink:, tylko niestety szczera prawda. Tak myślałem że sobie z tym sam nie poradze :?. Ale szukam jaknajwięcej pomysłow żeby móc komuś podpowiedzieć :)
Opublikowano
To nie jest żadna obraza :wink:, tylko niestety szczera prawda. Tak myślałem że sobie z tym sam nie poradze :?. Ale szukam jaknajwięcej pomysłow żeby móc komuś podpowiedzieć :)

Ja też się na mechanice specjalnie nie znam, ale jak odprowadzisz betke do mechanika to patrz mu na łapy i się ucz!

Jest to bardzo dobry sposób nauki z serii " SAM NAPRAWIAM SWOJE BMW "

Kolejnym razem będziesz wiedział co i jak.. :D