Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, sprawa jest powazna;) mam wrazenie ze moja turbinka ledwo dyszy. Ale.. jak mam byc tego w 100% pewny? Dolot po rozebraniu zasyfiony oleista substancja, egr to samo, dodam ze jak odpalam to przez chwilke po odpaleniu swieci sie kontrolka oleju, czasem sekunde, czasem3 a czasem wogole. podnosząc maskę niewidzę zeby bylo tam jakos specjalnie mokro a kanału nie mam. Czy jest mozliwa regeneracja(jaki koszt) i gdzie to robic?

MaCkoS

Kocham 3jeczki:)

Nastepne bedzie M3!

Opublikowano
Dlaczego sądzisz że pada ci turbina? Nie wkręca sie, szarpie, jest głośna? Te żeczy które napisałeś to normalka przy eksploatacji. A będziesz pewny na 100% jak wyciągniesz.
Opublikowano
kolego zdejmij rure ktora leci od filtra do turbiny i zlap za wirnik, poruszaj do gory i do dolu tak z czyciem, nie powinno tam byc luzu, jak jest malutki to jeszcze bedzie troche smigac, a jak duzy, to juz gorzej,

Pozdrawiam Pawel

5.6l/100km

BMW E46 silnik M47 99` 2.0d 136KM, XENON

Opublikowano
Normalne objawy?? Wydawało mi sie że swiecaca kontrolka oleju chwile po odpaleniu to nie jest do konca ok.. moze sie myle, podejrzenia pada na turbine poniewaz czasem mam wrazenie jakby autko wogole sie nie zbieralo przy wyzszych obrotach, moze czujnik cisnienia doladowania.. tylko ta kontolka oleju daje mi do myslenia.. jutro sprawdze z tym luzem.

MaCkoS

Nastepne bedzie M3!

Opublikowano
co to za czujnik doladowania turbiny gdzie on jest??? ja mam taki problem ze po dodaniu gazu dlugo sie zastanawia zanim zacznie jechac na maxa ale jak zlapie to rwie dobrze, wie ktos co to moze byc, moze to ten czujnik, egr wporzadku

Pozdrawiam Pawel

5.6l/100km

Opublikowano
Wiem, że było. Czytałem, ale pytam w zwiazku z Turbina czy jest mozliwosc zeby mialo to cos do rzeczy. Nie pytam dlaczego mi sie swieci.

MaCkoS

Nastepne bedzie M3!

Opublikowano
kontrolka oleju, raczej nie ma nic do turba, jak by sie swiecila przez turbo to bys to napewno wiedzial, a tyrbo by ci chyba wcale nie chodzilo, sprawdz czy masz cisnienie oleju. albo czujnik ci padl

Pozdrawiam Pawel

5.6l/100km