Skocz do zawartości

Problem z gazem - wtryskiwacze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki oto problem :

Autko działa tylko na dwóch cylindrach na instalacji gazowej ( instalacja sekwencyjna nowa na 4 wtryski ). Dwa wtryski t/j pierwszy i czwarty działają i auto pali i jeździ na gazie ale bez mocy. Dwa środkowe wtryski działają ( słycha jak działają) jednak nie przelatuje przez nie gaz do silnika. Rurki są drożne. Silnik na benzynie pracuje super.

O co tu chodzi.

Opublikowano
jezdzij dalej na 2 cylindrach to walnie ci wal korbowy i wtedy bedziesz mial taniej i ile zastanawiania sie wtedy :mad2:

kolego nie bierz mnie za byle dresa, nie jeżdżę samochodem po odpustach. Pojazd jeździ na benzynce - trzeba czytac. Mam problem z gazem - nie znaczy, że na nim jeżdżę.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam

Mam taki oto problem :

Autko działa tylko na dwóch cylindrach na instalacji gazowej ( instalacja sekwencyjna nowa na 4 wtryski ). Dwa wtryski t/j pierwszy i czwarty działają i auto pali i jeździ na gazie ale bez mocy. Dwa środkowe wtryski działają ( słycha jak działają) jednak nie przelatuje przez nie gaz do silnika. Rurki są drożne. Silnik na benzynie pracuje super.

O co tu chodzi.

jak masz nowy to masz na gwarancji...co chcesz grzebac...moze byc sterownik walniety...do gazownikow :mad2:

Opublikowano
jedź do gazowników jak masz gwarancje tak jak tu koledzy piszą to spox jak nie to wtryski do wymiany ewentualnie można próbować je płukać jeśli uległy zatkaniu