Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko!!!

Mam takie pytanie: jaka temperature wody powinien wskazywac wskaznik przy cieplym silniku? U mnie prawie ciagle wskazowka jest w takiej pozycji \, nie jest na srodkowej kresce tylko na tej przed nia. Latem byla zawsze na pionowo | a teraz zima pare razy tak sie ustawila ale to po okolo 40 min jazdy w korkach. Przy takim ustawieniu \ wskazowki z nawiewu dmucha cieple powietrze. Czy tak ma sie to zachowywac czy np cos jest nie tak z termostatem?

Prosze o pomoc...

Opublikowano
Wez kawałek kartoniku i włoz miedzy atrape i chłodnice zeby ją czesciowo przykryc. Szybciej bedziesz łapał pion na wskazniku i nie zakrywaj za mocno bo sie w korku zagotujesz. To jest najprostszy sposób na zime w BMW.

Jazda BMW to podobnie jak jazda TIRem tylko zapas miejsca zostawiam po stronie zewnetrznej

http://img389.imageshack.us/img389/8589/obraz037editedeg8.jpg

Opublikowano

Wskazowka po 5-10 km powinna lapac pion, i juz w tym miejscu zostawac. Ja stawialbym na termostat, mialem to u siebie zeszlej zimy.

Pozdro

Opublikowano

Przykladowo po przejechaniu 14 km po miescie w czasie okolo 35 min i tak wskazowka jest na tej kresce przed pionowa.

Czasami dzieje sie cos takiego ze jak juz sie rozgrzeje motor i pozniej wylacze silnik i tak po 10 min go znowu wlacze to wskazowka od wody jest pionowo i bardzo szybko wraca na ta kreske przed pionem-co to moze znaczyc??

A jesli to termostat to ile taka przyjemnosc kosztuje i czy trudno go wymienic?