Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Marcin ja mam 525 12V ;-) Hmm Ferroz... Gostek w warsztacie mi cos za 450 spiewal..ale firma chyba na P... nie pamietam;)

Edit1: Wlasnie patrze ze na stronce Ferroz mozna zamowic to cudo;-) Tak przeglądałem Allegro, na aukcjach widzialem texty typu: Produkt jest wykonany z niemieckiej blachy.... a to jakas roznica czy polska czy niemiecka jest?

EDIT2: Uuu..wlasnie znalazlem Arvin Tesh w katalogu IC...prawie 940zl..heh, niezle... moze zostane przy polskich producentach... z tą używką to w sumie nie wiadomo, czy sie trafi ok cz tez jakas lipa.

Opublikowano

Dokladnie, Polmostrow... co o tej firmie mozna powiedziec?

A te sporowe TSA55... no nie wiem czy to dla mnie;) W sumie teraz pracuje jak sportowy;D hehe;)

Opublikowano

Co do 525 24v i 525 12v tłumik różni się tylko średnicą rurek.

I znowu z polskich producentów robi to tylko FERROZ i NAJWIęKSZE BADZIEWIE MARIX.

Polmoostrów(płuciennik) robi tzw uniwersal do 24v i 12v. Poprostu tłumik końcowy jest połączony ze środkowym.

Kup sobie FERROZ i tyle najtańsza i najlepsza opcja. Bo następny w kolejności cenowej to właśnie jest TESH, lub EBERSPAHER.

Opublikowano
Lipa.. po dniach oczekiwań na odpowiedź na moje maile ze strony firmy Ferroz , zadzwonilem tam i okazalo sie ze jako producent nie prowadzą oni sprzedaży detalicznej.Pani także poinformowała mnie ze w Białymstoku skąd jestem nie mają żadnego kontrahenta... eh.. i co tu teraz zrobic? Moze ktos ma dostęp do ich tłumików?
Opublikowano

Spróbuj pojeździć po różnych „tłumikowniach” w okolicy albo telefonicznie obdzwoń warsztaty zajmujące się wymianą wydechu (także te trochę dalej położone) – oni powinni mieć dużo lepszą możliwość dogadania się z producentem, albo inną firmą, która jest w stanie zamówić interesujący Cię tłumik..

Pozdrawiam, marek

P.S.

A swoją drogą to znów ucieszyłem się, że mam M20B20 (zamiast B25, które wcześniej chciałem kupić), bo po sprawdzeniu kilku cen w nowym roku w BawariaMotors okazało się, że niektóre wyraźnie spadły. Np. mój oryginalny tłumik końcowy kosztuje teraz 861zł, środkowy 1188zł, a katalizator 4973zł – czyli te ok.10000zł za kompletny wydech, o których informowano mnie w kwietniu, chyba jest już wyraźnie mniejszą sumą (choć wciąż wysoką).

Niestety, cena Twojego tłumika końcowego w ASO to wciąż ok. 1900zł (dziwne, bo drożej niż M30B35 i M50B25, ale już np. środkowy i katalizator do M20B25 są, jeżeli się nie mylę, w prawie identycznych cenach jak do mojego M20B20)

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano

Dzieki Marek;-) Trzeba bedzie próbowac;) Moze cos sie gdzies znajdzie. Teraz wiec zajme sie hamulcami, bo mam do roboty. W miedzy czasie bede kołował ten wydech.

Propos B25 ..hmm fajny silniczek, daje troche radosci z jazdy, aczkolwiek moglby byc mniej żarłoczyny zwlaszcza w automacie..heh.. I te czesci wlasnie..nieciekawe;-) ALe nie poradzimy..;-)

Tak OT :Ost. mialem przyjemnosc jezdzenia e38... zwala z nóg;D Kupie sobie kiedys;P Musze chyba duzy garaz szykowac;D

Ok juz nie rozmywam;)

Pozdro!

Opublikowano

Chcialem tylko powiedziec ze juz mam w domu tłumik od Ferroza do mojej buni. A wszystko dzieki Marcinowi "MarcinPioneer".. poświęcił w mojej sprawie swój czas oraz checi, wielki szacunek dla kolegi;) Jeszcze raz dzieki Marcin;) !

Pozdro!

Opublikowano

MarcinPioneer – „szacun”!, zwłaszcza za uchronienie Białegostoku od permanentnego buczenia wydechu Dębowego :-)

Pozdrawiam Was, marek

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png