Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! mam problem! dzisiaj podjechałem do tesco swoja betaka i po około 20min wróciłem, wsiadam do auta odpalam a tu kontrolka od absu nie gasnie...... podjechałem jeszcze w inne miejsce! za 10minut wróciłem i odpalam i kontrolka sie swieciła i po chwili zgasła! później po około 15min odpaliłem i jechałem do domu a tu po przejechaniu około 1km zaswieciła sie ponownie i juz tak jechałem z nia 20km do domu! co to moze byc? abs działa bo sprawdzałem ostro hamujac na drodze ale ta kontrolka dalej sie swieci! co to moze byc???

ps. szukałem w tych tematach ale nic konkretnego nie znalazłem! wiec błagam nie piszcie ze było otym juz xxx razy:)

Moje bmw to 318is coupe M44 '97r·!POMOCY!!!

POZDRO!

Opublikowano

Krzysiek, padł czujnik (najczęściej pada przedni prawy), albo kabel do czujnika się przetarł, albo moduł sterujący odmówił współpracy. To tyle w skrócie.

W ostatnim tygodniu opisywałem to 2 czy 3 razy. A gdy mi padł czujnik, to poszukałem i wywaliło mi ponad 200 wyników :norty: Także :search: :mrgreen: :D :wink:

Także ja Ci dałem wskazówki, działaj :cool2:

Opublikowano
Witam! mam problem! dzisiaj podjechałem do tesco swoja betaka i po około 20min wróciłem, wsiadam do auta odpalam a tu kontrolka od absu nie gasnie...... podjechałem jeszcze w inne miejsce! za 10minut wróciłem i odpalam i kontrolka sie swieciła i po chwili zgasła! później po około 15min odpaliłem i jechałem do domu a tu po przejechaniu około 1km zaswieciła sie ponownie i juz tak jechałem z nia 20km do domu! co to moze byc? abs działa bo sprawdzałem ostro hamujac na drodze ale ta kontrolka dalej sie swieci! co to moze byc???

ps. szukałem w tych tematach ale nic konkretnego nie znalazłem! wiec błagam nie piszcie ze było otym juz xxx razy:)

Moje bmw to 318is coupe M44 '97r·!POMOCY!!!

POZDRO!

sprawdz ladowanie ...wskaznik ABS moze sie zapalic jak napiecie spada ponizej ok.10,5v

Opublikowano
tez mysle ze chodzi o napiecie, w mojej e30 powodem byla uszkodzona cewka, po jej wymianie kontrolka sie juz nie zapalala, pozdr.