Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam!niedawno stalem sie posiadaczem mojej pierwszej beemki jest to e-39 520iA i mam kilka pytan zwiazanych ztym autkiem ...podczas zabawy z testami obc temperatura na klimie zmienila skale na stopnie fahrenheita i nie mam pojecia jak to odkrecic druga sprawa ze wskaznik temp zewn caly czas pokazuje -40 mysle ze jest to wina czujnika tylko nie wiem gdzie on jest trzecim mankamentem jest swiecaca kontrolka od poduszek czy ktos ma pojecie jak usunac te defekty zebym mogl smialo powiedziec ze moja bunia to najlepszy woz na swiecie...dzieki za pomoc
Opublikowano

przekręć kluczyk w pozycje nr 1 wciśnij przycisk resetowania km i trzymając go wyłącz stacyjkę i powinno być ok

czujni jest pod zderzakiem,po stronie pasażera,jak zajrzysz od spodu to będzie widać, sprawdź czy kostka jest dobrze wpięta i czy któryś kabelek nie jest urwany

co do poduszek to musisz jechać na kompa do jakiegoś elektronika samochodowego, bo sam nic nie zrobisz, tylko po podłączeniu kompa wyjdzie co jest nie tak

Opublikowano
wielkie dzieki znowu mam normalna temperature:)az nie wierze jakie to bylo proste czujnika nie udalo mi sie znalezc chyba podjade na kanal i poszukam dokladniej bo moze po prostu go tam nie ma bo zostal zerwany ale zadnych kabli tez nie znalazlem czy widac go od razu a moze trzeba zdemontowac oslone nadkola??
Opublikowano
nie widać go od razu, powinien być wpięty w takie zagłębienie w plastiku zderzaka po stronie pasażera, od spodu, widać go bez problemu