Skocz do zawartości

zmiana skrzyni- czy będzie pasowała od rocznika 96?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

muszę wymienić skrzynię biegów w swoim aucie silnik M40 z końca 91 roku a mam okazję kupić skrzynię z 96 roku jednak nie jestem pewien czy będzie pasowała podobno jak jest napisane GETRAG to znaczy ze jest uniwersalna i napewno pasuje....

na mojej mam oznaczenie 220.0.0225.95 i z boku 225 a na tej do kupienia jest końcówka ...98 i z boku 226 i na obu jest GETRAG czy napewno będzie pasowała bo jest to 5 lat różnicy.... mogę ją kupić za dobrą cenę...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

więc kupiłem skrzynię o oznaczeniu jak podałem wyżej podobno wyjęta z rocznika 96 od silnika 1.8 jednak na skrzyni znalazłem datę wytłoczoną na obudowie 97 miała kilka mało istotnych różnic w wyglądzie zewnętrznym ale pasuje jak ulał jednak po zamontowaniu w czasie jazdy odnoszę wrażenie jakby auto było jakies mułowate!!! dziwne bo niby dlaczego by tak miało być w końcu na obrotomierzu nic się nie zmieniło przy 100km/h mam 3000 obr jak i wcześniej. ale jestem troszkę zawiedziony... czy między 1.6 a 1.8 jest jakaś różnica w skrzyni?? chyba nie w końcu to takie same silniki róźnica w mocy to jakieś 13 koni

może ma ktoś podobne wrażenia z przekłądki skrzyni???

Opublikowano
Skrzynie są takie same i mają identyczne przełożenia, albo twoje odczucia są subiektywne albo podczas montażu skrzyni coś źle złożono (może lambda jest odłączona)
www.turboBMW.pl
Opublikowano

hmmmm sonda była podłączana spowrotem jednak dzisiaj poprwiłem ją i sprawdzałem miernikiem i działa jednak nadal muł,

deptam mu gaz a on nic ,wogóle nie reaguje przez kilkanaście sekund...