Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jakie klock i jaki czujnik kupic bo zaswieciła mi sie kontrolka od ABSu.Kolega cos mówił ze moze ATE za 120zł.Auto BMW E-36 318ti compact
Opublikowano
jakie klock i jaki czujnik kupic bo zaswieciła mi sie kontrolka od ABSu.

Jak świeci się ABS to nie znak że trzeba wymienić hamulce :D Od hamulców jest inna kontrolka (czerwona).

Żółta ABS oznaczać może awarię czujnika (przewodu), pompy itd.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
kontrolka sie swieci ale czerwona wiec to raczej klocki, żółtej nie widze.Jak kupowałem fure to koles powiedział ze trzeba wymienic klocki.
Opublikowano
czujniki sa ale nie ma ich gdzie podlaczyc ;] wiec chodzi mi o ominiecie tego ze trzeba to podlaczac pod klocka tylko zrobic to jakims innym sposobem ;p
Opublikowano
czujniki sa ale nie ma ich gdzie podlaczyc ;] wiec chodzi mi o ominiecie tego ze trzeba to podlaczac pod klocka tylko zrobic to jakims innym sposobem ;p[/quote

to w konco co ci sie swieci...ABS...nie czujniki masz ale nie masz instalacji...moze masz za malo plynu chamulcowego

Opublikowano
tylko sie grzecznie zapytalem ;] co mam zrobic bo nie chce zeby mi swiecilo sie cos na czerwono - razi w oczy ;p juz inspekcje i oil service skasowalem dzis ;p tylko to mi zostalo
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Może jeździsz na ręcznym :mrgreen: .Delikatnie jest zaciągniety na 2 zabki i pali sie kontrolka od recznego.Może napisz jaki masz symbol tej czerwonej kontrolki