Skocz do zawartości

FELGI - wejdą takie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wiem ze to juz pewnie bylo z 100 razy ale ja chce sie dowiedziec czy felgi o takim oznaczeniu 8Jx16 H2 BBS. 16 cali, wejda do e-36 320.

A tak wogule co oznaczaja te 8jx16 H2 ??

Pozdrawiam

MAC

MAC
Opublikowano
najwazniejszego nie podales ,jakie ET tych felg,wowczas mozna okreslic czy wejda do e-36
Opublikowano
Rozmiar et i inne dane są w moim poście
Opublikowano
  • Autor

No wlasnie nie znam innych danych tych felg dlatego pytam sie co oznaczaja te oznaczenia ktore podalem.

MAC podaj link swojego posta.

Pozdrawiam

MAC

MAC
Opublikowano

Rozmiar felg alu :5x120 ET od 41 do 47

Te oznaczenia które podałeś nic mi nie mówią, może koledzy z forum będą wiedzieli.

Kupując felgi musisz znać ET.

Opublikowano

hej!!

dokladnie, potrzebne jest ET, czyli głębokość osadzenia felgi...

...a to 8x16 oznacza:

8 - szerokosc felgi (w calach)

16 - wysokosc felgi (w calach)

Niestety nie wiem co oznacza H2...

pozdrawiam

Prezes

Moja flota: •Czarna & •eMka & •Kalinka & •Malutka

Opublikowano
Rozmiar felg alu :5x120 ET od 41 do 47

Te oznaczenia które podałeś nic mi nie mówią, może koledzy z forum będą wiedzieli.

Kupując felgi musisz znać ET.

Ja mam letnie 225/45/17 ET 35 i nie obcierają wogóle a na zime mam 205/60/15 ET 18 i obcierają mi minimalnie, ale zaznaczam że auto mam posadzone dość konkretnie. Myśle że na seryjnych sprężynach no problem :D

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano

Tak jest ET to wazna sprawa, porownam to z fiatem punto, do ktorego kiedys wlozylem nowe felgi z poloneza. Rozstaw srub byl taki sam ale ET inne i efektem było pieknie wyglądające auto, ale prowadzenie do d..y. Pozatym nawet przy wywazonych kołach pojawiały wie wibracje kierownicy tak jakby koło było niewywazone.

Nie wiem jak w BMW czy zmiana ET (nieprawidłowe) moze powodować tylko ewentualne przycieranie czy tez jak wspomniałem wyzej zle prowadzenie samochodu i drgania kierownicy.

8 calowa felga to już szerekosc niczego sobie, czyli skoro ja w lecie na 7 calowych mam 225 oponki zalozone to na 8 calowe pewnie 245 to norma a i wieksze sie zmieszczą.

A jak masz blisko do felg to proponuje podjechac do serwisu co wywazaniem sie zajmuje i niech oni ci zmierza ET i bedziesz wiedzial wszystko. Do E36 standard to zdaje sie 42 , jezeli zalozysz mniejsze et koła beda bardziej wychodzic na zewnątrz samochodu i ucierpiec mogą łozyszka i wahacze nie mówiac o ocieraniu. myśle ze przy tak szerokiej feldze trzeba pomyslec i nominalnych parametrach felgi (ET)

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
  • Autor

Witam

Dzieki za odpowiedz ale chyba zrezygnuje z tych fel bo jedna jest lekka uszkodzona a pozatym jak bym mial kupic oponu 245 to chyba spalanie bylo bo nan poziomie 15 litrow gazu a i takie opony nie sa tanie

Pozdrawiam

MAC

MAC
Opublikowano
Witam

Dzieki za odpowiedz ale chyba zrezygnuje z tych fel bo jedna jest lekka uszkodzona a pozatym jak bym mial kupic oponu 245 to chyba spalanie bylo bo nan poziomie 15 litrow gazu a i takie opony nie sa tanie

Pozdrawiam

MAC

W " Polecane Warsztaty " wisałem taki mały warsztacik, bardzo ładnie prostują felgi/spawają.

Opublikowano
Witam

na szerokość felgi 8 cali możesz spokojnie założyc oponę 215 i bedzie wyglądało lux, a spalanie będzie normalne :wink:

pozdrawiam

Prezes

Moja flota: •Czarna & •eMka & •Kalinka & •Malutka