Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wiem ze to juz pewnie bylo z 100 razy ale ja chce sie dowiedziec czy felgi o takim oznaczeniu 8Jx16 H2 BBS. 16 cali, wejda do e-36 320.

A tak wogule co oznaczaja te 8jx16 H2 ??

Pozdrawiam

MAC

MAC
Opublikowano

No wlasnie nie znam innych danych tych felg dlatego pytam sie co oznaczaja te oznaczenia ktore podalem.

MAC podaj link swojego posta.

Pozdrawiam

MAC

MAC
Opublikowano

Rozmiar felg alu :5x120 ET od 41 do 47

Te oznaczenia które podałeś nic mi nie mówią, może koledzy z forum będą wiedzieli.

Kupując felgi musisz znać ET.

Opublikowano
Rozmiar felg alu :5x120 ET od 41 do 47

Te oznaczenia które podałeś nic mi nie mówią, może koledzy z forum będą wiedzieli.

Kupując felgi musisz znać ET.

Ja mam letnie 225/45/17 ET 35 i nie obcierają wogóle a na zime mam 205/60/15 ET 18 i obcierają mi minimalnie, ale zaznaczam że auto mam posadzone dość konkretnie. Myśle że na seryjnych sprężynach no problem :D

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano

Tak jest ET to wazna sprawa, porownam to z fiatem punto, do ktorego kiedys wlozylem nowe felgi z poloneza. Rozstaw srub byl taki sam ale ET inne i efektem było pieknie wyglądające auto, ale prowadzenie do d..y. Pozatym nawet przy wywazonych kołach pojawiały wie wibracje kierownicy tak jakby koło było niewywazone.

Nie wiem jak w BMW czy zmiana ET (nieprawidłowe) moze powodować tylko ewentualne przycieranie czy tez jak wspomniałem wyzej zle prowadzenie samochodu i drgania kierownicy.

8 calowa felga to już szerekosc niczego sobie, czyli skoro ja w lecie na 7 calowych mam 225 oponki zalozone to na 8 calowe pewnie 245 to norma a i wieksze sie zmieszczą.

A jak masz blisko do felg to proponuje podjechac do serwisu co wywazaniem sie zajmuje i niech oni ci zmierza ET i bedziesz wiedzial wszystko. Do E36 standard to zdaje sie 42 , jezeli zalozysz mniejsze et koła beda bardziej wychodzic na zewnątrz samochodu i ucierpiec mogą łozyszka i wahacze nie mówiac o ocieraniu. myśle ze przy tak szerokiej feldze trzeba pomyslec i nominalnych parametrach felgi (ET)

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano

Witam

Dzieki za odpowiedz ale chyba zrezygnuje z tych fel bo jedna jest lekka uszkodzona a pozatym jak bym mial kupic oponu 245 to chyba spalanie bylo bo nan poziomie 15 litrow gazu a i takie opony nie sa tanie

Pozdrawiam

MAC

MAC
Opublikowano
Witam

Dzieki za odpowiedz ale chyba zrezygnuje z tych fel bo jedna jest lekka uszkodzona a pozatym jak bym mial kupic oponu 245 to chyba spalanie bylo bo nan poziomie 15 litrow gazu a i takie opony nie sa tanie

Pozdrawiam

MAC

W " Polecane Warsztaty " wisałem taki mały warsztacik, bardzo ładnie prostują felgi/spawają.

Opublikowano
Witam

na szerokość felgi 8 cali możesz spokojnie założyc oponę 215 i bedzie wyglądało lux, a spalanie będzie normalne :wink:

pozdrawiam

Prezes

Moja flota: •Czarna & •eMka & •Kalinka & •Malutka