Skocz do zawartości

chip e-36 325 bez vanosa??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ile kosztuje zalozenie chipa do mojej beemki???? zakladal ktos takie wynalazki, oplaca sie czuc roznice????
Opublikowano
bardzo duzo ale nie chip tylko zmiany sterownika pod silnik . dosyc droro ale efekt super . Najleprzy jaki mialem .
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Ja zalozylem w ta sobote. Generalnie roznicy nie odczulem. Odcinka poszla duzo w gore. Setke spookojnie osiagam juz na 2 biegu, a wczesniej musialem wrzucic 3. Wiec auto przyspiesza do setki szybciej, ale moze tylko dlatego ze w tym czasie bieg zmieniasz tylko raz.Liczylem przynajmniej na jakas minimalna roznice. Dalem za chipa 170zl. Pozdro...
Opublikowano
Ja zalozylem w ta sobote. Generalnie roznicy nie odczulem. Odcinka poszla duzo w gore. Setke spookojnie osiagam juz na 2 biegu, a wczesniej musialem wrzucic 3. Wiec auto przyspiesza do setki szybciej, ale moze tylko dlatego ze w tym czasie bieg zmieniasz tylko raz.Liczylem przynajmniej na jakas minimalna roznice. Dalem za chipa 170zl. Pozdro...

Gdzie kupiłeś chipa, jak można spytać, chyba nie ebay, czy coś w tym stylu,

różnicy nie czujesz, może jest to typowy produkt naciągacza, tylko odcinka jest przeniesiona wyżej, albo całkowicie usunięta.

napisz coś więcej, robiłeś jakieś pomiary, może hamownie?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
kupilem od uzytkownika tego forum - reserved, nie mowie ze ktos mnie naciagnal, moze jest roznica ale jesli masz te 190 koni i przybedzie ci powiedzmy 6-8 ale gdzies wysoko np. przy 5000 obr/min to raczej ciezko to wyczuc, nie bylem na hamowni, w nijaki sposob tego nie sprawdzalem jak tylko na wyczucie wiec mowie ze prawdopodobnie przyrost jest ale nie odczuwalny tak wyraznie, ktorys z klientow Reserved'a uzyskal maksymalny zanotowany przez niego przyrost - 15koni/18Nm. Tyle ze jak spojrzysz na wykres to sa to wartosci uzyskane gdzies w okolicy 6000 obr/min: http://power2.uci.agh.edu.pl/~fireman/hamownia_403D1.gif Pozdro...

Edytowane przez saku82pl

Opublikowano
o ile wzrosło wam spalanie z typ chipem
Opublikowano

Witam....posiadam e36 2,5I 24V i mam od pół roku założonego chipa. Betka miala 192KM a po chipie przyrost o 11 KM mocy oraz momentu obrotowego 18- sprawdzone na hamowni. Chip założony w Energy Gaz Polska i zapłaciłam 1150 zł. Dlatego nie wierze w cudeńka za parę groszy- ale to według uznania ponieważ - słyszałam ze jest to oszukanie temperatury silnika, wtedy samochod pali o wiele wiecej a uczucie wiekszej mocy odczuwane jest przy malej temperaturze silnika- tak mi powiedzieli w trzech miejscach gdzie zakładają te drogie chipy.

Jakb ktoś byl zainteresowany to mama ten chip do sprzedania razem z papaierami poniewaz mialam dzwona. Mam tez inne czesci do e36. Pozdr :)))

Opublikowano

saku82pl link niedziała.

Tak znam chipy reserveda, czytałem i wiem że ludzie są zadowoleni, masz może bezpośredni kontakt do niego, kilka razy próbowałem pisać na pw ale niestety reserved nie odpowiada :|

pozdrawiam

Opublikowano
wielkie dzięki