Skocz do zawartości

chip e-36 325 bez vanosa??

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja zalozylem w ta sobote. Generalnie roznicy nie odczulem. Odcinka poszla duzo w gore. Setke spookojnie osiagam juz na 2 biegu, a wczesniej musialem wrzucic 3. Wiec auto przyspiesza do setki szybciej, ale moze tylko dlatego ze w tym czasie bieg zmieniasz tylko raz.Liczylem przynajmniej na jakas minimalna roznice. Dalem za chipa 170zl. Pozdro...
Opublikowano
Ja zalozylem w ta sobote. Generalnie roznicy nie odczulem. Odcinka poszla duzo w gore. Setke spookojnie osiagam juz na 2 biegu, a wczesniej musialem wrzucic 3. Wiec auto przyspiesza do setki szybciej, ale moze tylko dlatego ze w tym czasie bieg zmieniasz tylko raz.Liczylem przynajmniej na jakas minimalna roznice. Dalem za chipa 170zl. Pozdro...

Gdzie kupiłeś chipa, jak można spytać, chyba nie ebay, czy coś w tym stylu,

różnicy nie czujesz, może jest to typowy produkt naciągacza, tylko odcinka jest przeniesiona wyżej, albo całkowicie usunięta.

napisz coś więcej, robiłeś jakieś pomiary, może hamownie?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
kupilem od uzytkownika tego forum - reserved, nie mowie ze ktos mnie naciagnal, moze jest roznica ale jesli masz te 190 koni i przybedzie ci powiedzmy 6-8 ale gdzies wysoko np. przy 5000 obr/min to raczej ciezko to wyczuc, nie bylem na hamowni, w nijaki sposob tego nie sprawdzalem jak tylko na wyczucie wiec mowie ze prawdopodobnie przyrost jest ale nie odczuwalny tak wyraznie, ktorys z klientow Reserved'a uzyskal maksymalny zanotowany przez niego przyrost - 15koni/18Nm. Tyle ze jak spojrzysz na wykres to sa to wartosci uzyskane gdzies w okolicy 6000 obr/min: http://power2.uci.agh.edu.pl/~fireman/hamownia_403D1.gif Pozdro... Edytowane przez saku82pl
Opublikowano

Witam....posiadam e36 2,5I 24V i mam od pół roku założonego chipa. Betka miala 192KM a po chipie przyrost o 11 KM mocy oraz momentu obrotowego 18- sprawdzone na hamowni. Chip założony w Energy Gaz Polska i zapłaciłam 1150 zł. Dlatego nie wierze w cudeńka za parę groszy- ale to według uznania ponieważ - słyszałam ze jest to oszukanie temperatury silnika, wtedy samochod pali o wiele wiecej a uczucie wiekszej mocy odczuwane jest przy malej temperaturze silnika- tak mi powiedzieli w trzech miejscach gdzie zakładają te drogie chipy.

Jakb ktoś byl zainteresowany to mama ten chip do sprzedania razem z papaierami poniewaz mialam dzwona. Mam tez inne czesci do e36. Pozdr :)))

Opublikowano

saku82pl link niedziała.

Tak znam chipy reserveda, czytałem i wiem że ludzie są zadowoleni, masz może bezpośredni kontakt do niego, kilka razy próbowałem pisać na pw ale niestety reserved nie odpowiada :|

pozdrawiam