Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem ze : , keidys moje bma mi normalnie zaplalo ale czasami chcialem zapalic i nic nie dalo sie popstrykalem przy pewnej kontrolce przy skrzyni biego ( tz dodatkowy imobilajzer to chyba jest swieci sie jak sie alarm uzbraja) I gdy go ponaciskalem bylo ok palil.ALe pewnego dni podjechalem pod sklep i to samo mi sie stalo niemoglem go odpalic probowalem na wszystkie sposoby.I nic na popych odpalilem i zapalila.Gdy do domu zajechalem zgasilem i zapalilem bylo ok.Rano wstaje i nic nie kreci.Znowu na popych i zapalila pojezdzilem troche zgasilem ja i juz bardzo ciezko krecila;-( ale palila .Pozniej jak zgasilem ja juz nie zapalila i do tej pory nie pali.Mam zamiar jechac do elektromechanika i chce wyrzucic ten imobilajzer dodatkowy.Ale moze jest jakies inne wyjscie?Bo jak patrzylem akumulator jest nowka.To moze padl bo lubi sie tak zdarzac?Ale moze moj diselek miec tak ze lampy i wszystko swieca radio gra a nie zakreci moze byc to wina akumulatora?Pomozcie moze stuknac w rozruch pomoze???NIEWIEM co juz robic ;-((( Acha i jeszcze jednen problem jak pojezdzilem troche i jak byla ciepla to ciezko na oborty wchodzila na kazdym biegu ale tak od 2 tys szla elegancko dobre doladowanie co moglo byc tego przyczyna ?

Prosze o pomoc z gory dziekuje.

Opublikowano

Musisz koniecznie znależć dobrego elektronika samochodowego ale jak sobie pomyślę o tych łajzach to lepiej znajdz sprawdzonego elektromechanika i niech szukają usterki.Ja jak mam problem z autkiem to zostawiam na pare dni w warsztacie i chłopaki mi dodatkowo sprawdzają wszystko.Często robią rzeczy o których nie miałem pojęcia.Ale nie wymieniają nic co jest dobre.

Odnośnie braku mocy lub spadku mocy na wysokich obrotach to u mnie wyszedł brudny filtr paliwa ale u ciebie może to być coś innego.Musisz mieć dobrego mechanika i żeby był w miarę nie za drogi.

Pozdrawiam aris
Opublikowano
Nie o to chodzi ze mam spadek mocy tylko ze na obroty wchodzi slabo a po 2 tys obrotow kopa dostaje.A z tym rozruchem to juz sily niemam ;-(!
Opublikowano

co znaczy że wchodzi na obroty po 2 tys.?A jak jedzie do tych 2tys?bardzo wolno?ile potrzebuje minut do osiągnięcia 2tys?

Mam wrażenie że ty myślisz że masz 525d a nie tds.

Pozdrawiam aris
Opublikowano
DO 2 tys dochodzi wolno tz jak ruszasz z miejsca i jak przerzucisz bieg to jak masz malo obrotow to powoli sie zbiera ale po 2 tys idzie normlanie .A tak przy ruszaniu trzeba ja bardziej wysprzeglic i jest ok.Mam 2.5 tds .Acha ten rozrusznik mnie dobija jeszcze niemoge go zakrecic ;-(!
Opublikowano
Mam taki problem ze : , keidys moje bma mi normalnie zaplalo ale czasami chcialem zapalic i nic nie dalo sie popstrykalem przy pewnej kontrolce przy skrzyni biego ( tz dodatkowy imobilajzer to chyba jest swieci sie jak sie alarm uzbraja) I gdy go ponaciskalem bylo ok palil.ALe pewnego dni podjechalem pod sklep i to samo mi sie stalo niemoglem go odpalic probowalem na wszystkie sposoby.I nic na popych odpalilem i zapalila.Gdy do domu zajechalem zgasilem i zapalilem bylo ok.Rano wstaje i nic nie kreci.Znowu na popych i zapalila pojezdzilem troche zgasilem ja i juz bardzo ciezko krecila;-( ale palila .Pozniej jak zgasilem ja juz nie zapalila i do tej pory nie pali.Mam zamiar jechac do elektromechanika i chce wyrzucic ten imobilajzer dodatkowy.Ale moze jest jakies inne wyjscie?Bo jak patrzylem akumulator jest nowka.To moze padl bo lubi sie tak zdarzac?Ale moze moj diselek miec tak ze lampy i wszystko swieca radio gra a nie zakreci moze byc to wina akumulatora?Pomozcie moze stuknac w rozruch pomoze???NIEWIEM co juz robic ;-((( Acha i jeszcze jednen problem jak pojezdzilem troche i jak byla ciepla to ciezko na oborty wchodzila na kazdym biegu ale tak od 2 tys szla elegancko dobre doladowanie co moglo byc tego przyczyna ?

Prosze o pomoc z gory dziekuje.

Sprawdz ladowanie jak by byl walniety imobilajzer to bys wcale nie odpalil moze robisz krotkie trasy a aku masz duze i jest niedoladowane.....najpierw naladuj bardzo dobrze aku... :norty:...sprawdz masy...

Opublikowano
Najpierw musze go odpalic kluczykiem ... ;-( a niechcial bym sie brac za rozrusznik tylko jakos go odpalic jutro sprubuje przez kable z innym samochodem moze odpali...a jak nie to trzeba bedzie rozrusznik puknac jak to nic nieda czeba bedzie go wykrecic i moze sie go zrobi..... ;-(
Opublikowano
Najpierw musze go odpalic kluczykiem ... ;-( a niechcial bym sie brac za rozrusznik tylko jakos go odpalic jutro sprubuje przez kable z innym samochodem moze odpali...a jak nie to trzeba bedzie rozrusznik puknac jak to nic nieda czeba bedzie go wykrecic i moze sie go zrobi..... ;-(

Czy ty nie czytasz rad pisalem najpierw naladuj bardzo dobrze aku...pozniej sie bierz za rozrusznik...1przyczyne odpadnie..

Opublikowano
Aaaa jeszcze jedno. Sprawdź też świece żarowe. Jeżeli przepalą się przynajmniej 2 z kolejnego zapłonu .. to są też takie problemy. Chyba że tam u Ciebie są inne temperatury.
Memento Mori :-)