Skocz do zawartości

Kabel pirotechniczny E46 wymiana

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
im grubszy kabel tym "większy" prąd może nim "iśc".ogólnie w dieslu potrzeba "więcej" prądu do rozruchu niż w benzynie.jak kabel będzie za cieńki to może sie grzac
Opublikowano
Witam wszystkich. Mam pytanie dotyczącze owego kabla (plusowy)zaczełem go wymieniać i okazało sie że jest cieńszy od tego co mam , kabel jest z 325i a ja mam 330d czy to że ten nowy jest cieńszy ma to jakieś znaczenie, kurde rozebrałem prawie cały samochód i mam dylemat . Pomocy ! Pozdrawiam

Powinien byc taki sam gruby lub grubszy nigdy cienszy....tak jak kolega pisal moze sie grzac i bedziesz mial problemy z rozruchem... :norty:

Opublikowano
na razie jest wszystko okpojezdziłem ok 20 min , odpala normalnie narazie sie nie grzeje, czy ewentualnie może sie grzać przy rozruchu czy zawsze podczas jazdy ? W sumie dobrze że sam go zakladalem i wiem o co w tym wszystkim chodzi jak dalej bedzie zle to wymienie na grubszy i bedzie oki , gorzej mają ci co im handlarz np rezystor wstawi :)
Opublikowano
na razie jest wszystko okpojezdziłem ok 20 min , odpala normalnie narazie sie nie grzeje, czy ewentualnie może sie grzać przy rozruchu czy zawsze podczas jazdy ? W sumie dobrze że sam go zakladalem i wiem o co w tym wszystkim chodzi jak dalej bedzie zle to wymienie na grubszy i bedzie oki , gorzej mają ci co im handlarz np rezystor wstawi :)

W czasie jazdy nie ma znaczenia....przy rozruchu moze sie grzac...w szczegolnosci przy mrozach......moze bedzie dobrze musisz obserwowac... :duh: