Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jestem nowy takze jezeli gdzies na forum jest odpowiedz na moje pytanie to z gory przepraszam:)

Problem jest taki: otoz chce zalozyc pokrowce na fotele i mam problem ze zdjeciem tylnego oparcia oraz siedziska foteli kierowcy i pasazera.

Aha wszystko w E36.

Dziekuje za pomoc.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Problem jest taki: otoz chce zalozyc pokrowce na fotele i mam problem ze zdjeciem tylnego oparcia oraz siedziska foteli kierowcy i pasazera.

Takiego postu chyba jeszcze nie ma :twisted2:

To jakie Ty masz te pokrowce :worried: A nie możesz po prostu położyć tego na fotelu? I zdjąć tylko zagłówki? Czy są to jakieś nie standardowe? :doh:

Opublikowano

Pokrowce jak pokrowce:) Owszem na upartego mozna zalozyc bez zdejmowania ale ja chce zeby to jakos wygldalo a nie jak rzucony kawalek materialu. Poza tym te pokrowce maja z tylu gumki ktore jak sie ponaciaga(a do tego trzeba zdjac) wygladaja praktycznie jak obicie a nie jak pokrowiec:) To tylne oparcie trzyma mi sie jakby tylko przy bokach. Jak pociagne w srodkowej czesci to nawet odchodzi a przy bokach nie chce:/ i nie wiem teraz czy to jest czym przykrecone i chocbym nie wiem jak szrpal to nie wyciagne no chyba ze wyrwe:) ze srubami czy sa to jakies zatrzaski tyle ze mocno trzymaja.

Kryters robiles to kiedys czy tak Ci sie wydaje ze trzeba szarpnac bo dzisiaj sie ze 2h z tym meczylem takze jak jutro z rana to pocigne to...:)

Pozdrawiam

Opublikowano
Wyciągałem już kiedyś tylne oparcie. Właśnie po bokach są te zatrzaski. Musisz porządnie szarpnąć od góry.

Hmmm znaczy ze mam zlapac od spodu i ciagnac do gory czy moge wsadzic jakos palce za niego i ciagnac do siebie??

Sorki ze tak pytam troche glupio ale wole sie upewnic jak to dobrze zrobic:)

Opublikowano
Wsadź palce za oparcie od góry i pociągnij mocno do siebie.

Dzieki wielkie jutro bede probowal i napisze co mi z tego wyszlo.

I oczywiscie jezeli wie ktos jak to siedzisko zdemontowac to bede wdzieczny za informacje.

Pozdrawiam

Opublikowano

Dalem rade. Pokrowce wygladaja prawi jak oryginalna tapicerka tylko ze nowa:) teraz jeszcze przod zostal i tak przy okazji dzisiaj odkrylem jak je rozlozyc na czesci i nie jest to takie proste takze nie wiem jak dam rade:/ ale bede probowal:)

Dzieki wszystkim za pomoc

Pozdrawiam

Opublikowano
Dalem rade. Pokrowce wygladaja prawi jak oryginalna tapicerka tylko ze nowa:) teraz jeszcze przod zostal i tak przy okazji dzisiaj odkrylem jak je rozlozyc na czesci...

Gdy skończysz daj fotki,podziel się z nami swoim trudem. Może dzięki temu komuś pomożesz :cool2:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Troszke mnie nie bylo ale juz odpisuje.

Jak narazie pokrowce sa tylko na tylnej kanapie bo nie moge znalezc czasu zeby rozebrac przednie fotele i zalozyc na nie ale jak tylko bede mogl to zrobie fotke tylu i wrzuce.

Pozdrawiam

P.S. Nie macie moze spryskiwaczy przedniej szyby do sprzedania??:)

To tak troche poza tematem:)

Opublikowano

Hejka

Ja rozbierałem przednie siedzenia bo miałem trochę przetarta tapicerkę i oddawałem do tapicera...

Będziesz miał problem ściągnąć te siedziska bo one są na 4 bolcach z plastiku.... Ja wyciągałem całe siedzenie żeby to zdjąć ale i tak urwałem dwa bolce :/ Nie wiem dokładnie jak Ci pomóc ale myślę ze najlepiej jak odkręcisz 4 śruby wyciągniesz cały fotel odwrócisz go do góry nogami o kleszczami ściśniesz te bolce... Ja tak robiłem ale i tak nie wyszło super... Trochę sie namęczysz ale myślę ze te pokrowce są tego warte :d Pozdr

Opublikowano

Dzieki Wic123. Zauwazylem te bolce i nawet jeden zdazylem juz urwac:/. Faktycznie bez wyciagania fotela bedzie ciezko zwlaszcza ze dwoch tylnych nie widac a przynajmniej mnie sie jeszcze nie udalo ich wyczuc:) ale kiedys sie za to bede musial wziac bo pokrowce w domu nie moga lezec:)

Dzieki i pozdrawiam