Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
posiadam bmw 518 nie tak długo więc jeszcze nie znam się na tym aucie. na wyświetlaczu pokazywało 3 zielone kwadraty rozumiem że to ciśnienie oleju zrobiłem jakichś 800 km i teraz przy zapalaniu pokazuje tylko 2. co to ma znaczyć? i wogóle co znaczą te kwadraty bo świeci nie pierwszych 3 od początku a 3 zielonych od końca a teraz tylko 2. jeszcze są kwadraty innych kolorów na samym końcu ale to rozumiem że świecą się kiedy już koniec blisko. kto czym poradzi :(
BMW - power
Opublikowano
to inspekcja olejowa. kasujesz jak wymieniasz olej. masz wtedy 5 zielonych i zolte i czerwone. one informuja i przypojminaja kiedy olej wymienic, nie zawsze jest zgodne z czesttliwoscia wymian i przebiegami od wymiany do wymiany. np ja robie 12-13 tys i gasna mi 3-4 zielone
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH 0 504 256 487
Opublikowano
No to wielkie dzięki Wam kolegi ja już myślałem że będę miał kłopoty z silnikiem. Wreszcie tylko tydzień mam to auto i nie znam się za bardzo. Ale jestem zadowolony z BMW zawsze chciałem sobie przystojne eleganckie autko. Właśnie E34 mi się podoba już dawno. Co do silnika to 1.8 nie jest tak wolny nie mówię że wyprzedzam 525 ale z 520 można pomykać. U mnie Beti 94 roku z szerokim grilem czarny metalik na oryginalnych 15 stalówkach z fabrycznymi kołpakami. Którego mechanika możecie polecić na terenie Wrocławia żeby znał się na BMW? czytałem na forum że nie wiele mechaników które znają się na tych autkach. Jutro pojadę na myjnie umyć silniczek tylko nie wiem który płyn trzeba do tego, zwykłym płynem do mycia nadwozia pewnie nie da się umyć zabrudzony olejem silnik. silnik ma przyjechanych 161 tyś. już podchodzi czas na zmiane oleju i nie wiem który lać syntetyke czy inny. Taka sama sytuacja ze skrzynią. Trochę mi uciaka ATF ale to gumowa rurka pod zbiornikiem przepuszcza a tak nie ma nic strasznego.
BMW - power
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czas na zmianę oleju przyjdzie w chwili, kiedy zgasną wszystkie zielone kwadracieki. Rozumiem, że kupiłeś auto i dlatego chcesz wymienić olej - też dobrze.

A oprócz tego - spraw sobie instrukcję... wiele się dowiesz.

Kai