Skocz do zawartości

jak wymienic zarnik? jak odlaczyc wtyczke zasilania od lampy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

jak odlaczyc wtyczke zasilajaca cala przednia lampe - fabryczne ksenony. i jak sie dostac do zarowek ksenonowych - chce je wymienic a nie moge wyciagnac tego dekielka plastikowego co ochrania zarowki

odlaczalem kiedys tylne lampy i tam popsulem wtyczke bo miala jakies zapinki a ja ciagnalem na sile i wylamaly sie. teraz chce rozpiac przednie reflektory ale ta wtyczka jest troszke inna, a nie chce znowu polamac. jakby ktos napisal jak to zrobic, nie widze jakichs zapadek - czy to sie ciagnie na sile czy jak??

[/img]

Edytowane przez mówią na mnie baru
Opublikowano
baru musisz ja podciagnoc do gory lekko powinna odejsc.tylko nie na chama spokuj i rozwaga.wtyczka jest na takich jakby malych prowadnicach powinna pojsc lekko do gory.pozdro! :mrgreen:
moderatorzy dajcie wklejic fotke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Opublikowano

wypialem juz te wtyczke dzieki waszym poradom :cool2:

tylko dalej tak: chce wymienic zarniki ksenonowe. odpialem te plastikowa obudowe pod ktora sie znajduja ale nie moge jej wyciagnac. obracam na wszystkie strony te przykrywke i nie moge wyciagnac bo tam ciasno jest i jeszcze ten zarnik wystaje i on blokuje. czy to trzeba cala lampe wykrecic i wysunac do przodu zeby do glupiej zarowki sie dostac??

Opublikowano
Ja kiedyś jak jeździłem takim sprzętem tez wymieniałem żarówki ale coś mi sie kuma ,że wyjmowałem filtr powietrza,i wtedy było o wiele łatwiej przekręcić tąwtyczke na żarówce i wyjąć
BMW sie nie psuje