Skocz do zawartości

po odpaleniu ziwnie przerywa silnik ????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dzis pojawil mi sie taki problem....

Wczoraj pierwszy raz wprowadzilem autko do garazu na noc i dzos jak odpalilem autko to silnik przerywal tak jak by kulal na ktorys gar i po czasie sie uspokoilo. Wczesniej jak autko stalo caly czas na dworze tzn nie wprowadzalem go do garazu to nie mialem takiego poblemu co to moze byc silnik 1.8 i???

A druga taka mala sprawa... Autko po dlugim czsie zaczyna grzac w srodku tzn leciec ciapelko.. mniej wiecej dopiero po jakis 15-20 min jak silnik pracuje. Co to moze byc? Termostat?

Opublikowano

A druga taka mala sprawa... Autko po dlugim czsie zaczyna grzac w srodku tzn leciec ciapelko.. mniej wiecej dopiero po jakis 15-20 min jak silnik pracuje. Co to moze byc? Termostat?

A jak grzeje sie silnik?? Wolno czy normalnie??

wolno :roll:

Opublikowano

Z tym kulaniem silnika, to może tylko mały kaprys?

A jaki odcinek potrzebujesz na odpowiednie rozgrzanie silnika? Bo jeśli ok. 5 km., to jest dobrze. A termostat w jakim stanie może być?

Sorki za same pytania ale jakoś tak wyszło :roll2:

Opublikowano
Z tym kulaniem silnika, to może tylko mały kaprys?

A jaki odcinek potrzebujesz na odpowiednie rozgrzanie silnika? Bo jeśli ok. 5 km., to jest dobrze. A termostat w jakim stanie może być?

Sorki za same pytania ale jakoś tak wyszło :roll2:

A wiec tak, silnik lapie normalna juz temp jak juz dojade do pracy czyli jakies 10km zajmuje mi to 15-20min i wtedy juz temp jest oki i zaczyna leciec ciepelko...

A termostat nie wiem w jakim jest stanie jak sprawdzic jego stan...?