Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Czy ktoś może słyszał o czymś takim jak ogrzewanie paliwa po odpaleniu auta? Wiem że istnieje coś takiego. Znajomy ma takie ogrzewanie w Peugeocie. Spotkałem się z czymś takim jeszcze w Scanii. Tam paliwo cały czas miało temperaturę 60 stopni C. Jest to ważne w zimie. Czy w beemkach jest coś takiego? Chodzi mi szczególnie o model E46 320D.
Opublikowano
Instrukcja podaje, że seryjny układ ogrzewania filtra paliwa zapobiega krzepnięciu paliwa, więc chyba ma to i BMW. Instrukcja przestrzega też przed dodawniem czegokolwiek do paliwa.
Opublikowano
Lać dobre paliwo, odpalać i od razu jechać tak podaje instrukcja ;-) (z tym dobrym paliwem, to mój dopisek)

Pozdrawiam

Krzysiek

Opublikowano
Witam. Czy ktoś może słyszał o czymś takim jak ogrzewanie paliwa po odpaleniu auta? Wiem że istnieje coś takiego. Znajomy ma takie ogrzewanie w Peugeocie. Spotkałem się z czymś takim jeszcze w Scanii. Tam paliwo cały czas miało temperaturę 60 stopni C. Jest to ważne w zimie. Czy w beemkach jest coś takiego? Chodzi mi szczególnie o model E46 320D.

co widze w naszych beemkach jest chlodzone paliwo....moze sie myle ale ta chlodniczka przy filtrze paliwa......pierwszy raz z grzaniem paliwa spotkalem sie w mercedesie 124 i grzalo lato/zima ....

Opublikowano
KESS

--------------------------------------------------------------------------------

Lać dobre paliwo, odpalać i od razu jechać tak podaje instrukcja (z tym dobrym paliwem, to mój dopisek)

Gdzy samochód stoi w garażu to paliwo nie powinno zamarznąć, ale gdy się odpali i wyjedzie to po pewnym czasie może zamarznąć gdy jest duży mróz(-15 lub -20). Wtedy auto staje na trasie i jazda się kończy. Powinno być takie grzanie. Tylko nie wiem właśnie jak to jest w beemkach.

zbigniewst

--------------------------------------------------------------------------------

co widze w naszych beemkach jest chlodzone paliwo....moze sie myle ale ta chlodniczka przy filtrze paliwa

Jeśli masz na myśli to co znajduje się przed filtrm paliwa to jest pompka.

Opublikowano
KESS

Lać dobre paliwo, odpalać i od razu jechać tak podaje instrukcja (z tym dobrym paliwem, to mój dopisek)

Gdzy samochód stoi w garażu to paliwo nie powinno zamarznąć, ale gdy się odpali i wyjedzie to po pewnym czasie może zamarznąć gdy jest duży mróz(-15 lub -20). Wtedy auto staje na trasie i jazda się kończy. Powinno być takie grzanie. Tylko nie wiem właśnie jak to jest w beemkach.

zbigniewst

co widze w naszych beemkach jest chlodzone paliwo....moze sie myle ale ta chlodniczka przy filtrze paliwa

zaraz ide sprawdzic...

Opublikowano
KESS

zbigniewst

Od przodu filtra paliwa jest chlodniczka paliwa powiertrze doprowadzane od dolu plastykowym wlotem powietrza....gdzie ty widzisz pomke z przodu filtra paliwa tam dochodza tylko przewody paliwowe od filtra i dalej :?: pisze o silniku 320d 136kM

Opublikowano

zbigniewst napisał:

Od przodu filtra paliwa jest chlodniczka paliwa powiertrze doprowadzane od dolu plastykowym wlotem powietrza....gdzie ty widzisz pomke z przodu filtra paliwa tam dochodza tylko przewody paliwowe od filtra i dalej pisze o silniku 320d 136kM

Ja mam 320D 150KM 2003 rok. U mnie przed filtrem jest pompka.

Wygląda to tak. Schemat:

(tył samochodu) -----[___]-[____]---- (przód auta)

gdzie: ---- - przewód

[___] - pompka

[____] - filtr

Wiem bo ostatnio wymianiałem.

Opublikowano
zbigniewst napisał:
Od przodu filtra paliwa jest chlodniczka paliwa powiertrze doprowadzane od dolu plastykowym wlotem powietrza....gdzie ty widzisz pomke z przodu filtra paliwa tam dochodza tylko przewody paliwowe od filtra i dalej pisze o silniku 320d 136kM

Wygląda to tak. Schemat:

[___] - pompka

[____] - filtr

cos wpisal nic nie widac..

Opublikowano
zbigniewst napisał:

Wygląda to tak. Schemat:

[___] - pompka

[____] - filtr

cos wpisal nic nie widac..

u nas jest takie cos nr.4 to chlodniczka......

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//bmwfans.info/original/images/90101_p.png ..

Opublikowano
to u mnie jest inaczej.

to wszystko znajduje się pod spodem samochodu.

na tym rysunku nic nie pisze, to są rysunki

rozroznie pompe od chlodnicy ....zobacz tu co bede tlumaczyl..http://bmwfans.info/original/