Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam!We wtorek kupuje auto.Jet to moje pierwsze auto wiec nie mam znizek wiec chce te koszty obnizyc.Ja jestem zameldowany na stałe w olsztynie a tesciu ma 60% znizek i mieszka w Giżycku. Co wstawic w umowie i jak to wszystko zorganizowac zeby auto miało blachy NO i znizki 60%.Z góry dzieki
Opublikowano

Witam.

Możesz wpisać teścia jako współwłaściciela(i jeśli chcesz swoje blachy to chyba rejestrujesz u siebie) ale z tym są problemy potem,albo całkiem na teścia tyle że wtedy będziesz miał blachy NGI.

Możesz też sam sobie wypracować zniżki czyli zacząć od zera.

Pzdr

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
Sporządzasz umowę notarialną użyczenia pojazdu zarejestrowanego na Ciebie dla teścia i on ją ubezpiecza ale tym sposobem nie dorobisz się zniżek.
peace & love
Opublikowano

Ja mam auto na Szwagra wzięte bo też ma max zniżek. tylko że ja i On mieszkamy w Radomiu więc ten problem odpada.

Koleś w ubezpieczalni powiedział aby lepiej wziąć Szwagra na właściciela a mnie na współwłaściciela. Tak zrobiłem ale trochę mi się to nie podoba. Żle wygląda w dowodzie :mad2: :D

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

ja mam zone w dowodzie rejestracyjnym.po otrzymaniu dowodu rejestracyjnego napisalem na kartce umowe darowizny-darowalem pol auta koledze co ma maks znizke.

i na podstawie tej umowy -nigdzie jej nie zglaszalem-ani urzad komunikacji ani notariusz-pani w HDI ujela w polisie znizke...

nie wiem czy to zgodne z prawem,ale robie tak od lat i nigdy nie bylo problemow ani przy kontroli drogowej ani przy szkodzie.

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano
ja zarejestrowałem na siebie (0% zniżki) i na kumpla 60% zniżki. ja z Gdyni czyli wyższa stawka a on ze starogardu gd. czyli niższe. obaj jesteśmy współwłaścicielami a auto może być zarejestrowane albo w moim mieście lub jego. wybrałem jego bo stawka wiadomo :D